Új hozzászólás Aktív témák

  • agyarka

    aktív tag

    válasz Geresics #7386 üzenetére

    Az 1.8.0 és a 2.8.0 az nem termelés - fogyasztás különbözetet, hanem az összes fogyasztást és az összes visszatáplálást mutatja?
    Adott esetben az inverter L1 re táplál és a ház összes fogyasztója az L3 ra van kötve. Ekkor a mérőóra nem mutatja a ház helyben fogyasztását, és a visszatáplálásnak megegyezik az inverter által mutatott termeléssel ( - a 25 mm2 es vezetéken keletkező veszteség és az inverter éjszakai fogyasztása)?

    Ebben az esetben vmi nincs rendben ! Az óra jól van bekötve, a termelésre termelést számlál, fogyasztásra pedig fogyasztást. A hiteles mérő és az inverter számlálója között viszont van kb 23% különbség, ami ilyen bekötésnél ezek szerint nem helyben fogyasztás, és a kábelveszteségnél + éjszakai inverter fogyasztásnál is nagyságrendileg több.
    A hiteles mérőóra szerint kb. 1000 kWh / kWp jön le a -30 fokra tájolt 43 fokban döntött árnyékmentes mezőről, az SE szerint viszont 1300+. Virtuális tuning? Az inverter vajon a leszabályozásnál is a saját, maga által virtuálisan tuningolt teljesítményét veszi figyelembe?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák