Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz juve600 #1204 üzenetére

    ... és nekem a korlátlan +4GB volt ,pont amire azt írta NFT2 kolléga hogy Vodafone-s
    ... feleségemnek szintén korlátlan+4gb csomag és nála nagyon-nagyon ritkán jön elő a hiba,ő most is NETFONO-os
    Egyre erősebb a gyanúm, hogy itt lesz a kutya elásva.
    Feleséged pont ugyanolyan készüléket használ mint te?

    Téten a Voda honlapja szerint 2G, 4G lefedettsége beltéri. A sima 3G (gondolom 900-as frekin) szintén full beltéri. Viszont a 3G/HSPA a település jelentős részén csak kültéri. Ez valamelyik magasabb frekin működhet.
    Amikor 4G-én vagy és jön egy bejövő hívás, akkor a Netfone esetében mivel VoLTE nincs, váltani kell. 2G-re, sima 3G-re vagy 3G/HSPA-ra. Ezt a váltást a Voda hálója kezeli. Itt lehet valami gubanc nálatok. Lehet, hogy a házatokban - bár a 3G/HSPA elvileg csak kültéri lehetne - mégis billeg a hálózat sima 3G és 3G/HSPA között, és ezért fut a folyamat sikertelen hívásra. Ha a feleséged készüléke más, akkor az ő készülékének akár jobb is lehet a vételkészsége, és ezért jelentkezik nála ritkábban a hiba. Meglehet, nem lenne ez a probléma, ha a háló a 900-as 2G-re kapcsolna át. De ott meg rosszabb a hangminőség, a kapacitás is kisebb. Tippem szerint a háló a magasabb frekire váltásra van konfigurálva, sikertelenség esetén pedig nem vált tovább 2G-re.

    az volt benne az érdekes hogy januártól -augusztusig nem volt gond vele csak utánna
    Erre lehet magyarázat. A szolgáltatók már elkezdték a szolgáltatásokat átpakolgatni a különböző frekik között, a nagy adatkapacitás elérése céljából. Tehát lehet, hogy a Voda akkor, augusztus tájékán csinált ilyen pakolgatást. Ez sokmindent megváltoztathat.

    Mindez csak az én feltételezésem. Szakszerű műszaki ismeretek hiányában a totális tévedés jogát fenntartom. :))

    Amit én tennék a helyedben. Mivel NFT2 szerint esetlegesen lehet hálót is váltani (itt Vodáról Telekomra), megkeresném őt, hogy segítsen. A Rockmobil csak Telekom hálót használ. A feleséged előfizetését kérd át Telekomra. Ha megy Netfone csomag esetében is, akkor úgy. Ha nem, akkor kérjetek "brand-váltást" Rockmobilra. Persze mindkét esetben a jelenlegi tarifátok megtartása mellett. Tesztelje a feleséged, hogy az időnkénti hiba így megszűnik-e. Mivel a Telekomnak nálatok nincs 3G-je és a 2G és a 4G is full beltéri, így ott ez a hiba nem hinném, hogy megjelenne. A Telekom 2G-je pedig hívásra jó minőséget ad.
    Ha a feleségednél a teszt sikeres, akkor akár vissza is mehetsz a Netfone/Rockmobilhoz. Persze, rosszabb tarifával mint a KÜF.

Új hozzászólás Aktív témák