Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz hombre[EU] #15879 üzenetére

    De ha ezt ennyire egyszerűen akarjuk leírni, akkor ebben az esetben is nem az elmúlt 8-10 évet kell nézni, hanem a lényegében az Xbox brand létezésétől számolt időt. Vagyis a Microsoft pénze nélkül, már nagyon-nagyon régen nem lenne Xbox. Itt tényleg az a gond, hogy nagyon sokakan túlidealizáljak a 360-as korszakukat. Pedig ott az RROD nélkül is pl. a konzol hardver részlegük veszettséges lett volna. De szoftver szinten is (az elején főleg arányaiban, utána már ténylegesen is), a PS3 többet hozott, nagyobb volt ott az egy konzolra jutó szoftveres nyereség.

    De ezt a problémát mindenki látja, még az MS vezetése is. Mégis ott van az a dolog, hogy ezek ellenére mégis közel 100 milliárdot toltak bele az egészbe az elmúlt 4 évben. És ez is egy olyan dolog, ami felületesen nézve pont annyira értelmetlen húzásnak tűnik, mint a Tango bezárása.

    Amúgy én kicsit úgy látom, hogy ez a "nincs életképes vízió az Xbox-nál" dolgot inkább úgy látom, hogy: de van, több is, és amíg az MS megengedi addig kísérletezgetünk amíg valamelyik be nem jön. Csak sajnos azt látni (szintén ha csak felületesen nézzük) a piaci helyzeteket az elmúlt 10 évben, hogy igazából nincs szükség az Xbox-ra már (legalábbis konzol szinten). Letehetik a legjobb hardvert (képletesen értve), és letehetnek Sony ex. verő címeket is, attól az emberek nem fognak rohanni Xbox-t venni. Persze tudom, maradtak volna a konzol exkluzivitásnál, de onnan meg pont azért mentek el, mert nem érte meg nekik.

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák