Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz Kalandor #1202 üzenetére

    2 dolgot kell mérlegelni:

    - ha hosszú távon akarod használni, akkor érdemes márkás, nem túlzó kapacitás jelölésű akkut venni. ekkor nem biztos, hogy ragaszkodnék az ebay-hez, pedig elég gyakran szoktam vásárolni. bemennék az "első" elektronikai eszközökkel/háztartási gépekkel foglalkozó üzletbe, és vennék pl. eneloop, energizer, varta, vagy hasonló akkukat. ezek már bizonyítottak, ha nem hamisított, akkor sokáig ki fog tartani.
    - ha olcsón akarod megúszni, akkor jöhet az ebay, a maga hátrányaival/előnyeivel. az 1800mAh biztos, hogy kamu, 850, egyes leírások szerint 1000 mAh-nál többet nem lehet belesűríteni ebbe a méretbe. azért nem a legolcsóbbat választanám, hanem ami már "néz is ki" valahogy. bár ha egy tetszőleges akkut feliratoznak, akkor nagy a lutri. az a szerencse, hogy manapság nem sokkal olcsóbb jó akkut csinálni, mint rosszat, így nagyon nem nyúlhatsz mellé.

    ha 3 akkuval megy a lámpa, érdemes egyből 2 készletet venni. milyen töltőd van? egyedileg tölti az akkukat, vagy egy csatornán 2 is lóg? frissíteni tud? esetleg le tudod tesztelni/teszteltetni az akkuk valódi kapacitását? a hosszú távú használat esetén ez nagy előny.

    amin esetleg érdemes elgondolkodni, az a 18650/26650 Li-ion akku, ha belefér.

Új hozzászólás Aktív témák