Új hozzászólás Aktív témák

  • Amacs

    aktív tag

    Üdv!

    Egy halogén izzós lámpám (IR550E) lenne, amiben az akku valószínűleg végleg megadta magát.
    Először arra lettem figyelmes, hogy feltöltés után 2-3 nap, és teljesen lemerül úgy, hogy az izzó még csak nem is pislákol.

    Ólom akku van benne (6V4Ah, hasonló), rámérve 3,6 voltot mutat a műszer, ami a korábbi hozzászólásokból kiindulva nem sok jót jelent, hiszen nincs már meg a cellánkénti egészséges minimum.

    Van-e ilyenkor még valami módszer életre kelteni, hogy ne következzen be ez a kegyetlen gyors önkisülés? (már ha egyáltalán arról beszélgetünk itt is)

    Másik kérdésem a töltésével kapcsolatos lenne, ugyanis egy adapterről tölt (9V 300mA), az áram útjába pedig mindössze csak egy ellenállást (5W 10 ohm) sikerült a tervezőmérnököknek berakni.
    Mivel ólomakku töltéséről nem sok írást találtam, szeretném megkérdezni, hogy mennyire akkugyilkos ez a töltési módszer? Avagy megéri-e venni bele egy új akkut - amennyiben a régivel már nem lehet mit kezdeni - , vagy ha kapna egy másikat, akkor arra is ez a sanyarú sors várna, mint a jelenlegire?

    Tudom kicsit off, ha szigorúan a topik témáját nézzük, de mivel korábban is volt szó ilyenekről, ezért bátorkodtam itt feltenni a kérdésem. Remélem nem gond.

Új hozzászólás Aktív témák