Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Astrasattila #1232 üzenetére

    "Arról érdeklődnék, hogy mennyi ideig töltsem a Sanyo Eneloop HR-3UWXA akkumulátorom?"
    Ez az a kérdés, amire így, egyéb adatok ismerete nélkül nem lehet választ adni. Ha tisztázzuk, hogy az említett Sony töltő csatornánként 360 mA-es árammal tölt, a HR-3UWXA típus kapacitása pedig névleg 2500 mAh, akkor a két érték hányadosából következő töltési idő nagyjából 7 óra, de a töltési veszteségeket is számításba véve inkább 8..9 óra lehet a teljes feltöltés időtartama.
    "Illetve ezzel a töltővel tölthetném a 4 akkumulátort egyszerre, vagy töltsem mindet külön a biztonság kedvéért?"
    Nincs értelme külön tölteni, mivel az a töltő cellánként kezeli az akkukat, nem igényli két-két cella sorba kötését, a töltőáram is független a behelyezett akkuk számától. Így semmilyen hátrányt nem jelent, ha egyszerre teszed be mind a négyet.
    Azt viszont vedd figyelembe, hogy a BCG-34HLD töltő a leírása szerint 7-órás biztonsági időzítővel rendelkezik, annak lejárta után lekapcsolja a töltést, így a teljesen kisütött példányokat nem fogja tudni teletölteni. Ez pedig lehetetlenné teszi, hogy az adott cellák teljes kapacitását kihasználd. Javasolt egy automata töltésvég-detektálással rendelkező (lehetőleg a töltés előtti kisütésre is képes és többféle túltöltésvédelemmel is ellátott) töltő beszerzése, mert ezzel hosszabb távon csak szívatni fogod magad, pedig ez még nem is a legrosszabbak közül való :U.

Új hozzászólás Aktív témák