Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Lenry #11980 üzenetére

    a szupergyors internet projektnek nevezett nagy uniós "támogatási" "projekt" szabálya az volt, hogy ahol nem elérhető szélessávú szolgáltatás, ott uniós pénzre lehet pályázni szolgáltatás kiépítésére. ezért bőven lehet, hogy korábban elmaradottabb területek átléptek közepesen fejlett területeket. tehát lehet olyan, hogy x szolgáltató csak 50 megát tud adni, másik meg kicsivel többet, és akkor már nem adnak fejlesztésre támogatást, így ócska marad.

    a másik fontos szempont, hogy egyes városok úgy gondolják (én csak a sajátomról tudok ennél lényegesen konkrétabbat :) ) hogy a szolgáltató arra jó, hogy megfejjék. Tehát lehetnek olyan szabályok, hogy egyszerűen lehetetlen hálózatot felújítani miattuk. vagy észnél volt időben a szolgáltató, és megcsinálta a szükséges előmunkákat, vagy megszívta. vagy megszivatták, ilyen is van. például ha jó viszonyban van a szolgáltató meg a város, akkor a város időben szól, hogy x utcából sétáló utca lesz, ami melót nem csinálnak meg a díszkövezés lerakása előtt, az a következő 50 évben nem lesz megcsinálva. és akkor a normális szolgáltató telerakja üres csővel a díszburkolat alatt az utcát, hogy ha fejleszteni kell, legyen hol. vagy lehet olyan is (hagy ne mondjam, hogy hol), hogy a szolgáltató a felújítást végző cégnél megrendeli, hogy rakják tele csővel a területet, az telerakja, de úgy, hogy használhatatlan lesz. És akkor marad a régi.

    egyébként egy csomó helyen volt dupla internet fejlesztési projekt is. az azt jelentette, hogy előbb fejlesztettek, azután visszafejlesztettek. például az önkormányzat szerződött x szolgáltatóval, hogy közösen építenek hálózatot és majd lesz a településen jó szolgáltatás. Elkészült a hálózat, a műszaki átadás-átvétel és a megnyitás között az önkormányzat kitalálta, hogy milyen frankó ötlet megadóztatni a hálózatot. az isp meg kiszámolta, hogy az adót sem tudják kitermelni, szilveszterkor kimentek és levágták a kábeleket. a frissen kiépített vadiúj hálózat kábeleit, mert az önkormányzat a szokásos szintnél is ostobább volt.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák