Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz kuyarashi #3135 üzenetére

    Az összes Spyder melegebbre kalibrál ~200-250 Kelvinnel a referenciánál egyébként, ezt tapasztalatból mondom (na jó, nem próbáltam végig az összes darabot ami kijött a gyárkapun, de érted :D). Egyébként a Spydereknek pont a pontosságra való törekvése a hátránya, mert 7 db szenzor van bennük, amiknek a leképezése nem az emberi szem karakterisztikáját követi.

    A kémiai alapú tristimulus koloriméterekben az abszorpciós szűrő folyadék vagy zselé, ami egy meghatározott hullámhosszt enged át, a többit kiszűri, a nem kémiai alapúakban már üveg dichroikus prizmákat / szűrőket használnak. Amiről biztosan tudom, hogy nem kémiai (a gyártók nem közölnek információkat, csak a neten keringő szétszedési infók alapján lehet következtetni), az X-Rite Colormunki Display, az Eye One Display Pro, meg a BasICColor Discus.

    Ha nem lehet vele hardveresen kalibrálni az azért lehet, mert a szoftver nem ismeri a monitor és az i1D3 párost együtt (korrekciós értékek szempontjából). Ezen csak a gyártó tud segíteni (már ha akar).

    Egész vintage kinézete lett. :D 7200K a panel natív fehér pontja?

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák