Új hozzászólás Aktív témák

  • kuyarashi

    őstag

    válasz *Ropi* #3134 üzenetére

    Köszi. Prad-ot olvastam már párszor és anno a Spyder 3-al több szoftveren keresztül is próbáltam volna kalibrálni a monitoromat (még mielőtt elhúzott volna vörösbe). Már a Windows képnézegető háttere is totál sárga volt tőle, szóval használhatatlan volt. Más monitoroknál sem működött túl jól.
    Voltam már a monitorom szervizmenüjben is, de ott nem találtam olyan beállításokat, amelyekkel a fehéregyensúlyt, gammát, stb. tudtam volna állítgatni, tehát a monitorom ezt nem valószínű, hogy támogatja.

    Igen, 12 bit LUT, 16 bit belső színszámítás, 10 bit (8+ FRC) színmegjelenítés.
    És igen, ez a monitor RGB LED háttérvilágítást kapott és erre írta az Oázis', hogy GB-LED lehetőséget kell választani a szoftverben. Feltételezem, RGB-LED opció nincs, csak CCFL, W-LED és GB-LED (találgatok, de kb. ezek az opciók vannak). Na most kérdés, hogy a GB-LED mennyire felel meg neki. Mindezt az i1Display Pro-ra vonatkozóan kérdeztem. A válaszuk pontosan:
    "Az i1 Display Pro is tudja ezeket a monitorokat kalibrálni, a GB LED háttérvilágítást kell kiválasztani. Talán a saját szoftvere is ismeri, de a basiccolor display biztosan tudja ezt. Kalibráltam is már így ilyen monitort."
    Ugyanakkor az X-Rite azt válaszolta, hogy ez a monitor nem kalibrálható hardveresen az i1Display Pro-val.

    Azt még nem tudom, hogy a "kémiai kalibrálók" mitől kémiaiak és hogy ami nem kémiai, az milyen. Ez csak merő kíváncsiság. Még az érdekelne, hogy mely típusok nem kémiaiak.

    Szervizmenü

    Fehéregyensúly

    :F Gondolom érthető a problémám. Na most a valóságban kb. tizede ennyire drámai a helyzet. Nyilván a szemem is hozzászokott fokozatosan, de az biztos, hogy így elképesztő az eltérés. Mindez 7200 Kelvinnél.

    [ Szerkesztve ]

    iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Új hozzászólás Aktív témák