Új hozzászólás Aktív témák

  • Celtis

    veterán

    válasz fjanni #138547 üzenetére

    Ez a CEC gyakorlatilag egy busz. Az összes készülék összes HDMI csatlakozójának a CEC vonala össze van kötve. Mindenki mindenkit hall.
    Ebből fakadóan olyan hiba szokott lenni, hogy ha egy készülék nem kap tápot, beterheli a buszt, és minden CEC kommunikációt blokkol, de nálad nem ez van, mert a soundbar megy.
    Nálad így látatlanban két hibát tudok elképzelni.

    - címzés. A TV valamiért nem jön rá, hogy az RPi-nek megváltozott a címe és ezért nem tud vele beszélni. Ilyesmi gondom nekem is volt anno a samsung TV-mmel. Nálam az volt a megoldás, hogy a médiaboxot az erősítő egy másik bemenetébe dugtam, és akkor új készülékként ismerte fel a TV és már ment is minden. Nálad gondolom ilyenre nincs lehetőség, mert általában csak egy HDMI bemenete van egy soundbarnak.

    A látod a Kodit az mit jelent? Megjelenik a TV-n a kép vagya főmenüben megjelenik mint csatlakoztatott eszköz? Neked az utóbbi kéne.

    - valami csoda folytán a soudbar leválasztja a bemeneti HDMI-t a CEC-ről. Nézd át a konfigurációt, hogy van-e ilyen opció, esetleg írnak-e a neten ilyesmi problémáról a soundbaroddal kapcsolatban.

    Ha a CE-ben beállítod, hogy leállításkor kapcsolja a ki a TV-tés az audio eszközt, és csinálsz menüből egy kikapcsolást az RPi-n, akkor ha kikapcsol a soundbar, az azt jelenti, hogy megy a CEC az RPi és a soundbar között, és a TV-vel van a gond.

    Száz szónak is egy a vége, szerintem a TV-nek nem ártana egy factory reset. Tudom, hogy ez általában csak egy alibi javaslat, de itt konkrétan segíthet.

Új hozzászólás Aktív témák