Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz rainman72 #157519 üzenetére

    Mi a gond ezzel amúgy? - ez a videó arra való, amit írtam, azzal vernek át, hogy az adott TV ennyivel jobb a többihez képest és teljesen mindegy, hogy QLED, MiniLED, WOLED, QD-OLED, ezzel bármikor eladható egy 15 éves LCD is, ami CCFL háttérvilágítással rendelkezik és megmagyarázható, hogy miért jobb, mint a LED háttérvilágítás, minden a feltűntetett szövegen múlik.
    Én meg leírtam, hogy egy átlag vásárlót, hogyan lehet ilyen videókkal "átb@szni". Ne vedd személyes sértésnek, nem te csináltad a videót.
    És nem is tartom azt a videót megtévesztőnek - pont azért készült, hogy egyesek ne tartsák megtévesztőnek, egy szakember megnézi és elsőre tudja, hogy átverés, de ha nem, akkor belemér és a műszer mindent megmutat. Egy átlagos vásárlót, akkor nem vernek át, ha átlagos anyagokkal demonstrálják az adott terméket, akkor nem lehet belekötni. Ez a videó egyetlen pixelje sem a valós színeket és képességeket adja vissza.
    Példa:
    Ezen képen a baloldali a normál fekete, a jobboldali a mélyfekete:

    Ezen a képen 50%-kal növeltem a gammát, máris eltűnt a normál fekete és sokkal közelebb áll a mély feketéhez:

    Ezzel azt lehet demonstrálni, hogy egy kis trükkel a normál fekete is lehet mély fekete és ezáltal nem a megjelenítő képességei vannak előtérben, hanem az anyag aszerinti módosítása, ami azt sugallja, hogy a megjelenítő ennyivel jobb lehet.

    [ Szerkesztve ]

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák