Új hozzászólás Aktív témák

  • szabcsi73

    csendes tag

    Sziasztok!
    Kicsit hagytam érlelődni a dolgokat, és kezeltem bután egy problémát, de most más miatt megszorultam, és nem tudom a megoldást így több kérdésem lenne.
    Nem vagyok szaki, hálózatban még kevésbé, de ha érthetően elmondják, akkor megoldok sok mindent. Előre is elnézést, ha rosszul vagy butaságot kérdezek :)

    Szitu:
    Van két NAS, egy 218 és egy 220j. Külön lokációban, ráadásul külön szolgáltatónál van a net: előbbi Voda (UPC), utóbbi Digi. Mindkét helyen dinamikus IP. Családon belüli, bizalom egymás felé ok, tehát ezt nem kell kezelni.

    1. feladat: ide-oda biztonsági mentés. Probléma: dinamikus IP miatt nem igazán tudom automatizálni. Tuti ez az én bénaságom, elég alapnak tűnik. Most azért ez nem akkora gond, alkalmanként manuálisan megnézem az aktuális IP-t, és úgy indítom a hyper backup-ot. Kőbalta2021. De tuti, hogy van ennek normális, autmatizálható megoldása is, de nem találtam olyan leírást, hogy sikerült volna. A hyper backup nem azonosítja a quickconnectes eljárással a másikat, tehát vmi más kéne.
    2. feladat: az egyik helyre 4 kamera telepítése történik rövidesen. 2-2 free licensz van most a két NAS-hoz. Meg lehet ezt a 4 kamera kezelését oldani okosan úgy, hogy ne kelljen további licenszt vásárolni. Ha nem, hát nem, de ha nem muszáj nem dobnánk ki rá 35-40eFt-ot. Az se baj, ha ennek következtében két kamera másik telephelyre menti a videót, mert ha baj lenne, mindegy, honnan kerül elő a film... Csak az kamera képe (adat) hogyan jut át az egyik helyről a másikra, ha dinamikus az IP? Lehet regisztrálni a licenszhez másik hálózaton (IP tartományban) lévő kamerát? És látni fogja?
    + feladat: router tűzfalát is figyelembe kéne venni a fentieknél...

    Nem is olyan sokkal feljebb olvastam (hasonló, de azért más problémára írtátok), hogy érdemes létrehozni VPN-t (ha jól tudom, a NAS maga tud ilyet, nem kell külső szolgáltató). Az esetleg itt is megoldaná a két kérdést egyben? Ha igen, akkor lszi abban segítsetek, hogy ezt hogyan érdemes létrehozni, és esetleg a biztonsági beállításokra is szívesen fogadok javaslatokat.

    Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget előre is.

Új hozzászólás Aktív témák