Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz PuMbA #67763 üzenetére

    Erre elég könnyű a válasz: lehet, hogy az ismeretségi körödben most éppen nincsenek fertőzöttek, de ez nem jelenti azt, hogy máshol ne lennének. Szerintem a helyzetet könnyebb megérteni az UK adatok alapján, egyszerűen azért, mert ott még mindig van statisztikai adatfelmérés. Fontos kiemelni, hogy statisztikai, azaz nem a "hivatalos" számokon alapszik (mert a hivatalos nyilvántartás minden országban döglődik), hanem egyszerűen hetente letesztelnek néhány százezer véletlenszerűen kiválasztott embert és az eredményt visszavetítik a lakosságra. Ez a felmérés így néz ki most (egy-két hét csúszás van a feldolgozottságban):


    [forrás]

    Mint látható, az angliai részen éppen most indul egy hullám (hogy mekkora az még kérdéses), két másik tagállamban stagnál, Észak-Írországban pedig még nem ért véget az előző hullám lefutó ága.

    De nem is ez az igazán érdekes, hanem az, hogy még a hullámvölgyek sem mennek 1% alá, sőt általában 1,5% alá sem nagyon. Ez pedig azt jelenti, hogy UK-ban az elmúlt 14 hónapban a lakosságnak mindig legalább 1,5%-a éppen beteg volt (azaz minden 65. ember), ha pedig átlagot próbálunk számolni, akkor 2-3% körül lehet az átlagos fertőzésszám. A grafikonról az is látszik, hogy nincsenek már hosszabb hullámvölgyek, a csúcsok két-három havonta követik egymást.

    Ha feltesszük, hogy nálunk sem jobb a járványhelyzet (és mitől is lenne jobb, ha pl. az oltásszámban és az egészségi állapotban is messze elmaradunk), akkor az látszik, hogy mindig van elég beteg ember, aki vírusokat juttasson a szennyvízrendszerbe. Ha az angliai arányokat feltételezzük nálunk is, akkor ez azt jeleni, hogy mindig van legalább 150 ezer covidos az országban, ami a hullámok tetején felmehet 6-800 ezerig is.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák