Új hozzászólás Aktív témák

  • R a y

    senior tag

    Sziasztok!

    Mint lehet tudjátok, az elmúlt időkben (tavaly május óta) sokat panaszkodtam itt a magas pingek, szakadozások és órákig tartó oldalbetöltések miatt. Már kilátásba helyeztem a szolgáltató váltást is, bár ezt nem teljesen szerettem volna, mert tavaly májusig tökéletesen működött a szolgáltatás.(na meg a még mindig kedvező díjcsomag maitt is!)
    Erőt vettem magamon és tettem egy utolsó próbát. Viszont szeretném megjegyezni, hogy nálam egy NAS van/volt kötve a voda fekete compal dobozára, ami rengetet torrentet futtat.

    Kis előzmény: tegnap már egy külsős technikus jött ki. Mondta, hogy teszteljem a netet úgy, hogy nincs rajta a NAS. Én így tettem. És láss csodát, karikacsapásra megszűnt minden probléma. Ezen felbuzdúlva úgy döntöttem, hogy átrakatom a modemet bridge módba és veszek egy normális routert. Tp-link ER605 routert vettem, és mivel már itthon volt egy tp-link acces pointom (EAP245), meg volt egy elfekvőben 24 portos tplink switchem (TL-SG1024D) is amit a régi lakhelyemen használtam, viszont a mostanin nem kellett. Ez idáig.
    Most este összeraktam a rendszert és továbbra sincs semmilyen probléma az internettel. Megvan a teljes sávszélesség (500mbit) és maximum 40 es ping. Böngészőben bármilyen linkre nyomok, azonnal megnyílik, youtubeon egy videon bármerre lehet tekerni nincs akadás, nincs várakozás, minden azonnal történik.
    Tehát akinek szintén régóta ez a problémája, brige móddal tegyen próbát, no meg persze egy normális routerrel! Az ER605 nem volt vészes, 24k, de szerencsém volt mert már volt AP-m meg switchem is.

    Lehet mondani, hogy hanyag voltam, igen az, de tavaly se időm se energiám nem volt ezzel foglalkozni, és naív is voltam, mert azt gondoltam, hogyha eddig stabilan működött akkor most miért nem? Azért mert a szolgáltató modemje az tényleg csak egy modem, másra nem való!

    [ Szerkesztve ]

    Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |

Új hozzászólás Aktív témák