Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz csabors #1157 üzenetére

    "Az üzletben -ahol csak canon volt- azt mondták csak a canon képes rendszervakuként működni a canon fényképezőgéppel."

    Akkor vagy nem értenek hozzá, vagy a saját malmukra akarták hajtani a vizet... :(((

    Bármilyen hardveresen kompatibilis és szoftveresen felkészített vaku tud rendszervakuként működni. Nekem van 580 EX II-őm, 58AF1-em és EF500DG Superem is, nem is egy... ;)

    Rendszervakunak azokat nevezzük, amelyek valamilyen virtuális kapcsolaton (infra, rádiófrekvenciás) keresztül kommunikálnak egymással és így a teljes E-TTL adatfolyamot átviszik, ezzel abszolút összehangolt vakuhatásokat lehet elérni. Pl. csoportba rendezem a vakukat és csoportonként állítok kompenzációt, stb...A vázon lévő master vakut akár úgy is be lehet állítani, hogy ne villanjon, csak a slave-k (pontosabban az E-TTL előmérő villantást így is megcsinálja, de magába a kép készítésébe már nem villan bele). Az itt említett vakuk mindegyike csak slave lehet.

    Ha nem akarsz sok pénzt költeni, akkor valamelyik Sigmát vedd, mert nagyobb a kulcsszámuk, mint a többié, annó az 550 EX-szel hasonlítgatták egy súlycsoportban. Viszont ne várj Canon minőséget: becsúszhatnak expóhibás képek, a Sigmák szeretnek olyat gyártani...A Metz megvételét semmi sem indokolja: se segédvillanó nincs benne, se semmi extra, ami ennyi pénzt megérne.

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák