Új hozzászólás Aktív témák

  • Vrtboy

    tag

    Ropi,

    Teljes alázattal írom soraim.

    Megnéztem az általad javasolt vakukat és olvastam és olvastam és elvesztem...Összeszedtem néhány kérdést, kicsit felhomályosíthatnál:

    Ha lehet akkor néhány a fejemben motoszkáló kérdést feltennék, mert minél többet olvasom a “vaku” témát annál jobban elveszek. Jelenleg egy dinoszauruszok korával vetekedő Metz -t használok, manuál módban. (5 expó mire megvan a fényerő, a zoomolás stb..nagyon macera.)

    Nem tudom melyik funkciók a legfontosabbak:

    - motoros zoomfej
    - fontos hogy manuálisan is lehessen állítani a zoom-ot?
    - TTL – of course
    - sebesség: na itt vagyok nagy gondban. melyik számot figyeljem a vakuknál? eddig mindig az volt a bajom, hogy gyakorlatilag vagy S módba tekertem a tárcsát és beállítottam 1/200 -at, 1/250 és akkor a redőny nem takart ki a képből, vagy M mód de akkor a sok tökölés miatt lemaradok a témáról..
    Ha veszek egy TTL-s vakut, akkor mondjuk P vagy A vagy bármiyen módban megmondja a váz a vakunak hogy milyen sebességgel villanjon? Vagy milyen paraméterre kell ennél a problémánál figyelni vaku választásakor
    - fontos a strobi mód?
    - első – hátsó redőnyre szinkronizálás fontos? melyik fontosabb?
    - forgatható-dönthető fej – gondolom alap
    - újratöltés minél hamarabb – kiborít, hogy ha túl gyorsan vakuzom akkor nem tölt újra, plussz bekoromlja a vaku front lencséjét..
    - beépített diffúzor lap
    - slave módok

    Jelenleg ezek lennének versenyben:
    Metz mecablitz MB 50 AF-1; Nissin Nikon Speedlite Di 622; Metz Canon MB 48 AF-1 ; Illetve még a Metz 44AF-1 került a porondra, mert ebből most találtam a neten egy eladót.

    Mindegyikből valami hiányzik, de mivel nem tudom mi alapján priorizáljak így nem tudom melyiket válasszam.

    Illetve: amikor a régi Metz-et vettem akkor az eladó adott hozzá egy SCA3000-s talpat..ha most veszek egy vakut, akkor ezekhez kell még bármit vennem hogy TTL legyen?

    Köszi

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák