Új hozzászólás Aktív témák

  • Real_Necro

    veterán

    válasz imyourfriend #3459 üzenetére

    Szerintem 3rd party vakuban csak kompromisszumokkal tudod "kifogni". Nincs olyan, hogy kifogsz egy jót vagy egy rosszat. Az esetleges meghibásodást leszámítva mindegyiknek lehet egy "betegsége". Kérdés ki mire használja, meg mennyire számít a kompatibilitás. Hobbi célra nekem az Oloong tökéletes lett volna, ha csak itt-ott készítek 1-1 képet, akkor nem is zavaró, hogy néha elfelejt villanni. Az már idegesítőbb, ha család látja, mennyit szentelsz a hobbidnak, közben egy fontos képnél elfelejt villanni a vaku... még bosszantóbb ha céges rendezvényen nem sikerül emiatt egy kép... (végigjártam :( )

    Nekem elég volt egy 3rd party vaku, hogy rászánjam magam a (több mint) dupla árra. Szerencsére jó áron jöttem ki Oloong-ból, nem buktam rajta, így csak keresnem kellett egy Nikon-t meg hozzá rakni árhoz a rávalót.

    Ha most megkérdezi valaki tőlem, milyen vakut vegyen, legalább egy SB-700-at ajánlok, vagy SB-900, de jó áron az SB-800 vagy SB-600 is versenyképes lehet. Metz és Nissin márkákat is használnak itt páran megelégedéssel. Azokba már nem mertem belefogni. :B

    „Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

Új hozzászólás Aktív témák