Új hozzászólás Aktív témák

  • gab.m

    senior tag

    válasz qnadam #5281 üzenetére

    Namármostan, kezdeném azzal, hogy az, hogy hány Ws-os az adott vaku, nincs teljesen arányos összefüggésben a valós teljesítményével, amit fényerőben tudnál realizálni. Ezt kulcsszámban mérik.
    Másodikként: elég nagy szoftboxot ki lehet villantani rendszervakukkal, 60x90es méretnél már érdemes lehúzni az (általában beépített) diffúzor lapkát, e méret fölött pedig rárakni egy diffúz kupakot. Megoldható a dolog egész nagy méretig, ki fogja villantani, a teljesítmény már más kérdés.
    Harmadikként: a jobb rendszervakukat 60Ws-re szokták mondani, ez bizony elég karcsú egy átlagos stúdióvaku teljesítményéhez képest, de még mindig azt mondom, hogy érdemesebb a kulcsszámot nézni, ebből látod meg a valós teljesítményt.
    Vékonyfelhős szórtfényes napsütést túlvilágítani pedig nem lehetetlen feladat, sem 400Ws-os stúdióvakuval, se rendszervakukkal, csak figyelni kell a választott fényformálóra (hogy mennyit vesz le a fényforrás fényéből) illetve a távolságra. Ha egy közeli portrénál elég közel rakod a fényforrásod, meglepő, hogy miket tudsz túlvilágítani. Teljes alak már problémásabb, pláne, ha valami amerikai éjszaka-szerűséget próbálsz reprodukálni szórt fénnyel, ahhoz már bizony ezres vakuk kellenek dögivel.
    Lényeg a lényeg, ne felejtsd el a rendszervakukat, nem lebecsülendő kis jószágok ezek, egy kis gondolkodással és ügyeskedéssel elég jó eredmények érhetők el velük.

    -- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --

Új hozzászólás Aktív témák