Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Atomgeszi #6232 üzenetére

    Semmi akadálya nincs hogy odakerüljön, ha toldani kell mert az eredeti kábel rövid, ahhoz persze IP65 védettségű dobozban kell, tömszelencével bevezetve a kábeleket.

    A fentiekhez:
    világításhoz teljesen okés ha csak 1mm2-est viszel, persze akkor azért érdemesebb 10-es helyett 6A-os kismegszakítót tenni, mert lehet csupaszításkor nem veszitek észre, de véletlen mégjobban elvékonyítod. Nehogy zárlat legyen 1-1 leágazás kötésénél.
    Továbbá nem spórolnék azon a 3. éren, inkább biztos ami biztos, jövállóság miatt is 3 eres kiskábelt vinnék nem 2erest. Ki tudja mit hoz a jövő.
    Meg ugye ÁVK is csak akkor old ha van valahova eltérő kontaktusnak kialakulnia, ha nincs földelő vezeték végig húzva, akkor 1-el kevesebb irányba tud elindulni az áram. Pl ha beázik az egyik kötődoboz. Ha ott a wagoba belefolyik a víz és nincs földelés, simán fen marad az ÁVK és belenyúláskor veszélyes lehet. Ha van benne földelő szál wago-val akkor meg a nedvességen keresztül át tud ütni a fázis és kiderülhet hogy hiba van.
    Mármint olyan helyzetekre gondolok amikor nem folyik a dobozból a víz, tehát nincs a fázis-nulla között olyan minőségű kapcsolat hogy zárlatra levágjon a kismegszakító.

    A dugaljaknál a kezdeti kismegszakító jó kiinduló pont, ha 16-os, akkor 2,5mm2-vel szoktunk végigmenni, igazából szabvány szerint biztonsági okból ma már nem kéne az egyes leágazásoknál keresztmetszet váltást eszközölni, tehát akkor már végig mehetne a 2,5-ös a végpontokig.
    Értem én hogy fogni kell a pénzt, de kb 5-10k huf a teljes különbség a 3 eres kiskábel esetén.
    Így legalább tudod hogy dugalj kör, végig 2,5-ös, nem kell agyalni hogy gerinc miatt mekkora kismegszakító, leágazás védelem miatt mekkora kismegszakító...

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák