Új hozzászólás Aktív témák

  • stvnppp

    senior tag

    válasz hanee #1710 üzenetére

    Van amiben egyetértünk, van amiben nem. Még ehhez annyit fűznék hozzá, hogy korábban azért még nem volt lehetőség annyira a higiéniára, mint manapság. Most azért már van szinte mindenütt angol wc, a naponta többszöri mosakodás már társadalmi elvárás (legalábbis kellene, hogy legyen :) ), stb.
    Ismerem a tömegközlekedés viszontagságait, én is nap mint nap járok busszal, metróval, gyakran a csúcsban, amikor olyan a metrókocsi, mint egy heringeskonzerv, zsúfoltság, egymás hegyén-hátán...

    De még mindig úgy gondolom, hogy egy egészségesen élő ember azért ki tudja védeni, és nem lenne szabad, hogy leverje a lábáról. Persze, apróbb tünetek előjönnek, de azt megfelelő kezeléssel lehet orvosolni.

    Az egészségügyön meg nem kell csodálkozni, hogy ott tart, ahol. Már nem vagyunk a "legvidámabb barack", hogy minden meglegyen a semmiből. Egyrészt rengeteg pénz vontak el belőle, másrészt nagyon keveset fordítanak rá. Nálunk még nem nagyon működnek a demokrácia/kapitalizmus elvei, értem itt azt, hogy mindenki ott csalja el a közteherviselést, ahol tudja (és még sok helyen azt a keveset is lefölözik), máshol más időpontban pedig szitkozódik, hogy így-úgy nem jó. Mindenki csak kapni szeret, adni nem. Ez a mai magyar társadalom problémája. És ezt minden politikai hovatartozás nélkül írom.

Új hozzászólás Aktív témák