Új hozzászólás Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz enerdzsájzer #1797 üzenetére

    "Hogy néz ki egy beszélgetés? Kérdezünk egymástól, aztán meg válaszolunk egymásnak"

    Aha. Ehhez képest te - a topikban ezerszer letárgyalt - kérdéseidre nagyjából mindre rendes választ kaptál, te viszont nem nagyon válaszoltál semmire se, például arra, hogy honnan származnak a tuti információid, amiket tényként közölsz.

    Tudod, ennek a topiknak a témája valamivel komolyabb, mint az, hogy milyen videokártyát vegyen az ember, hogy jól fusson a CoD, ehhez képest itt elég sokan akarják megmondani a tutit, úgy, hogy láthatólag alapvető dolgokkal nincsenek tisztában - mindezt úgy, hogy ezért nulla felelősséget vállalnak, még az is fáj nekik, ha az ember rámutat, hogy marhaságokat beszélnek.

    Én se úgy születtem, hogy sokat tudtam volna az oltásokról (sőt, még most is csak viszonylag kevés dolgot tudok, nem ez a szakterületem, ezt bármikor elismerem). Viszont vettem a fáradtságot és utánaolvastam a témának, ahol utánaolvasás alatt nem azt értem, hogy elolvastam az index meg az MTI híreit, hanem elsődleges infoforrásokat böngésztem: rendes kutatási eredményeket*, az oltóanyagok betegtájékozatóit meg hasonlókat. Komolyan mondom, macerás dolog. Ezért is kérdezek rá mindig, hogy honnan vannak a tuti infók: ugyanis simán előfordulhat, hogy egyszerűen elsiklottam valami fontos részlet felett.

    Mindebből talán látszik, hogy mekkora ökörség az, amivel meg szoktak vádolni, hogy csak nekem lehet igazam: a fenéket. Csak az van, hogy akik az oltás ellen vannak, valahogy soha nem hozakodnak elő komoly forrásokkal vagy érvekkel, sőt, olyan állításokat tesznek, amikről tudom, hogy hamisak. Egyáltalán nem arról van szó, hogy a véleményem szent vagy megmásíthatatlan lenne (elég jó természettudományos képzést kaptam ahhoz, hogy tudjam, hogy ez marhaság lenne), vagy hogy hülyének tartanám azokat, akik más véleményen vannak: azokat tartom hülyének, akik ex has kinyilatkoztatásokat tesznek, bármire is jussanak a végén.

    *: ezeket onnan lehet megismerni, hogy peer-reviewed journalokban jelennek meg, nem pedig random weboldalakon vagy lánclevelekben

    DRM is theft

Új hozzászólás Aktív témák