Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz King Unique #14988 üzenetére

    A mydigitallife, amiről a script-elet linkeltem volt már BAN-olva a Google keresőmotorból amiatt, hogy vannak ott "ingyenes aktiváló script"-ek is. A Microsoft Defender is letiltja őket épp emiatt. Pedig azok átlagos IT tudással olvasható script-ek. A Defender alapbeállításokkal mégis beriaszt miattuk, mint ha vírusok lennének.
    De a bináris tuti biztonságosabb (mert azt kevesen érik meg -> én se... ezért nem javaslom senkinek).
    (IT szinten már rég háborúban volt a világ: USA<->Kína<->Russia, stb...)

    Igen, ahogy én is írtam, elméletben bármiről lehet boot-olni UEFI-vel, ReiserFS-ről, EXT4-ről, JFS-ről, XFS-ről, és akármiről, amit ki tudsz magadnak találni és írsz hozzá UEFI driver-t.
    Ha benn vagy a "Canonical körben" (aki kapott SB kulcsokat), akkor írhatsz shim-en át betöltött loader-t, amiben bármi lehet, és átmegy a SecureBoot-on is. (Innentől kezdve nincs is értelme a SecureBoot-nak, bár eleve nem volt, mert vagy csak az MS boot-olhat, vagy lényegében titokban szinte bárki, szóval halva született ötlet volt...)
    Talán egy fizikailag kiégő biztosítékkal működhetne, mint az Android telefonok, mikor root-olod őket, de egy "rakd össze a saját PC-d" piacon ez "szerencsére" nem lett áterőltetve.
    Bár egy PC alaplapon 100x egyszerűbb áthidalni a kiégő biztosítékot, mint egy ''összeragasztott' okostelefonon.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák