Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz MaCS_70 #46468 üzenetére

    Egyszerűbb megoldás sajnos nem igazán jöhet szóba. Csináltam egy gyors rajzot a lakásról.

    Panel lakás, remek vasbeton falakkal. Piros vonal a bejövő utp kábel, a csillag a router helyét jelöli, az ellipszis az a terület ahol szinte használhatatlan a wifi. A telefon két sávot ugyan mutat a hálózatra, de ez többnyire 1 megabit alatti sebességet jelent, gyakran el is dobálja a kapcsolatot. A kék ponttal jelzett helyen van egy fali konnektor és azt gondoltam hogy oda beillesztve valami olcsó (valószínű ebay-ről vett kínai) ismétlőt javulhatna a helyzet. Volt egy rövid időszak, amikor két router volt itthon, akkor a piros háromszöggel jelzett helyre beraktam ezt a másik routert és wds bridge-ként használtam. Sajnos rövid már az agyam, de azt hiszem hogy akkor ez javított a lefedettségen.
    Miért baj az, ha azonos csatornán ad az ismétlő és a router? Legalább könnyebb a wifi eszköznek csatlakozni ha váltania kell, nem?
    Mi a jelentős különbség a repeater és a wds bridge között? Mert nézegettem a kínai csodákat és látom hogy tudnak ezek működni router, repeater,bridge és AP módban is. Az én esetemben melyik lehetne a jobb? Sajnos vezetéket kihúzni a holt területre lehetetlen, nagyon szűk így is a konyha, nem tudnám elhelyezni a vezetékes eszközt.

    [ Szerkesztve ]

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák