Új hozzászólás Aktív témák

  • fulton

    addikt

    válasz suniland #6347 üzenetére

    Sziasztok

    Egy kis véleményt szeretnék megosztani veletek.
    Filmnézésről rift-ben még nem sokan írtak.
    Teszteltem divx, 720p, és 1080p, valamint 3D filmeket. Két alkalmazással.
    CmoarVR Cinema, és Oculus video

    Rift szemüvegben.

    SZámomra mintha az Oculus Rift-ben jobb lenne az összhatás minősége, de ez lehet placebo.
    Én magam részéről a mozi élményt favorizálom a hátsó sorból. Ami nézhető minőséget (adna !!) riftben az a 720 és 1080p volt. A Divix felejtős. A 3d...nos igen, van egy 55 colos 3D tv-nk, azt kell mondjam sokkal jobb élmény azon nézni egy 3D s filmet mint a riftben. Nagyon nem jön át, nem tudja kellően reprodukálni a 3D hatást szerintem (..igen van ahol alkalmazni kellett a "szemfordítást"). Nem tetszett nekünk. Viszont egy 55 colos tv-n olyan 2m-ről nézve gyönyörű kép mellett azért érezhetően jobb a 3D hatás is (és jóval szabadabban van a szemed is).
    Nem hiszem hogy fogok személy szerint (én) filmet nézni rift-ben. Elég zavaró leginkább a becsillanás.
    A fehér betük, színek "bemosódnak" a lencse miatt. Azt nem tudom, ha esetleg egy alcolholos nedves kendővel áttörölném a lencsét akkor is ilyen lenne e, mert lehetséges hogy a lencse törlésből adódó "zsiros" maszat következménye. Adtak hozzá ugyan törlő kendőt, de az ahogy az ember megfogja stb stb..."zsíros lesz". Szóval lehet a nem megfelelő lencse tisztítás következménye ez a "becsillanás" de film közben nagyon zavaró! még ha nem lett volna és egyben látom a képet mindenféle zavaró "fénykusza" nélkül azt mondom tök jó. De így...nem az igazi. Nagyon sokat ront az élményen szerintem.
    Hát vannak még betegségei a technológiának.

    A "beépített" tartalmak 360 fokos vidik pedig bün rosz minőségűek. Élvezhetetlen semmi...mindegy lenne ha fel sem tennék.
    ------
    Más, oculus video alatt miért nem volt hang nekem az 720 1080 p filmeknél? (ezek mkv formátumuak voltak). Egyiknél sem. Csak a divix-eseknél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák