Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz djgeg #13885 üzenetére

    Elég, ha a saját buborékomból cáfolni tudom az általánosításait.
    Például az "egyetlen megrendelő sem" típusú állításokat matematikailag elég egy ellenpélda felmutatásával cáfolni. Tehát ha az én megrendelőm benyelte, akkor az állítása nem igaz. Ez szimpla matematika, nem az én vélelmezett véleményburkom. Az univerzális kvantor tagadása az egzisztenciális kvantor.

    Ha én azt állítom, hogy 24 misitől fölfelé érdemes kata helyett másik adózási formát választani, és ő azt állítja, hogy az ezt megközelítő vagy meghaladó jövedelmű vállalkozók mind mennek át kft-be, akkor a két állítás nincs ellentétben egymással. Az, hogy kata esetén az első 12 misit gyakorlatilag ingyen kiveheted a vállalkozásból, elég sok bevételig ellensúlyozza azt, hogy a további pénzek kivétele már nem olcsó. Tény, hogy ezt a 2021-es büntető adó belengetése előtt számoltam.

    "Ha ennyire biztosan állítasz valamit akkor tessék mögé verni egy kalkulációt... nekem még megvannak, de nem én állítok valamit majd ennyit nyögök be "nyugodtan kiszámolhatod te is"": ez lehetne jogos igény, de szerintem az "Amúgy végtelen számú tárgyi tévedés van a kommentedben, de nem állok neki kijavítgatni, mert nincs is jelentősége" stílusú hozzászóláshoz megfelelő válasz volt.

    [ Szerkesztve ]

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák