Új hozzászólás Aktív témák

  • lee56

    őstag

    válasz tothjozsi96 #47905 üzenetére

    Milyen szmpontból elavult? USB3 pipa, SATA3 pipa, az usb3 ráadásul még csak most kezd igazán elterjedni.. Neked pl hány olyan eszközöd van, ami csak megközelítené az elméleti képességeit? Sata-III-nál sincs nagyon jobb megoldás jelenleg (maximum ssd-ket hajszálnyival jobb meghajtó déli hidak, alacsonyabb fogyasztással), PCI-E 3.0 jelenleg szintén zenész, kihasználása maximum vállalati szintre szánt, extrém túlárazott SSD-kkel lehetséges, VGA-k még nem igazán profitálnak belőle. Vagy inkább mondom úgy, hogy nem hoznak 1-2%-nál többet, ha támogatják is a 3.0-s szabványt, és azt támogató alaplapba is kerülnek.. Egyedüli érvként a kissé elavult északi és déli hadakat lehetne felhozni, de azokkal is csak az a fő baj hogy fűtenek, és többet fogyasztanak mint az újabb testvéreik, funkciókban nagyon nincs eltérés..

    Az ugyan igaz hogy még mindíg kicsit drágák az AM3+os lapok újonnan, de van használtpiac is, na meg nem feltétlen kell a csúcslapok környékéről válogatni. Vannak nagyon jó alsó-középkat lapok is, amik sokkal jobb ár/értékkal rendelkeznek, szoktuk is ajánlani őket itt gyakorta.: GA-970A-UD3P, GA-990XA-UD3 R3, M5A97 EVO R2, ezekkel is elég jó tuningeredményeket lehet elérni, és mind 20-25k között van újonnan.

    Jó, új processzorok szempontjából valóban mondhatjuk, hogy elavult a platform, mert kb ez a frissítés ami most jön (8370 és tsai) lesz az uccsó vérfrissítés, és komolyabb változásokat ez sem hoz. De kérdem én, mire nem elég ma egy húzott FX8? Amikor végre egyre több a több-magot kihasználó program (játék és úgy általában minden) :F

    Persze intelnél az előny sinlgle core teljesítményben, de mostanában már inkább az a program lesz az elavult, ami legalább négy magot nem bír megmozgatni..

    (#47898) Zsivaagoo : 7GHz kijött aztán a 286-osból? ;] Én is a-körül kezdtem az "ipart", igaz csak 13 éves körül voltam, de marhára örültem neki, mert az első PC-m volt. De az már fejlettebb széria lehetett már, mert 12MHz-en ketyegett alapból. És akkor még azt se tudtam mi az a tuning, max annyit, hogy a régebbi XT gépeken volt egy turbó gomb (régi idők auto tuning AI-ja). :D Az utána következő gépem már nagy ugrás volt.. A kis 486-os Cyrix kemény 66MHz-et tudott. Régi szép idők. :DDD

    No Comment

Új hozzászólás Aktív témák