Új hozzászólás Aktív témák

  • Omli85

    őstag

    válasz Darkylmx #71642 üzenetére

    Az hogy melyik proci melyik órajelen mennyi minimum feszt kér amin stabil processzoronként változó. Többnyire a 4GHz-t alap feszültségen vagy egy minimális emeléssel viszik a tapasztalat azt mutatja többnyire 4.5GHz környékén szokott lenni egy lépcső ahol már kéri rendesen a feszültsége.
    A fogyasztás meg hát maradjunk annyiban használattól függ mivel terheled a procit. Attól, hogy beállítod 4GHz-re a legstabilabb legkisebb feszültséggel még nem azt jelenti, hogy akkor onnantól fixen xy W a fogyasztás. Játékok alatt többnyire pár kivételtől eltekintve félgőzzel megy az FX ebből adódóan kevesebb a fogyasztás is. De mondjuk videókódolás esetén sanszosan nyaldossa a felső határokat.
    Számottevően villanyszámlában maradjunk annyiban napi 8-10 óra géphasználat kb elhanyagolható költséget jelent. Viszont ha napi 8-10 órát plafon terhelésen dolgozik a CPU azt már biztos érzékelhető lesz :).
    A legegyszerűbb akkor ha az APM-et nem kapcsolod ki így 100%-ra TDP határon belül marad a CPU ellenben adott esetben látványosan érzékelni fogod hogy leszabályozza magát :D.

    [ Szerkesztve ]

    ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

Új hozzászólás Aktív témák