Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz DarthSun #72103 üzenetére

    Ahogy Dartsun is mondta "mert sok akkori hardverelem kifogásolható minőségű volt,"
    A 366-osomnál most végig gondoltam mennyi hiba volt az első időkben, és ma már ezt elfogadhatatlannak találnám, lássuk is a hibalistát :

    1. Volt egy Procomp alaplapom, ez (1999) május végétől augusztusig bírta aztán jött egy VIA Apollo Pro Plus(?) alaplap (arra emlékszem lila volt a doboza részben). Az új alaplapnak az volt a hibája, hogy sokka lassabb volt érzésre a rendszer mint a korábbbi lappal. És akkor még nem tudtam, de a 8.4nél nagyobb HDDket nem is ismerte fel.

    2. a két 32MB-os modulból az egyik elszállt még aug legvége/szept legelején nem sokkal az alaplap csere után. Sosem kaptam helyette másikat, innentől jó ideig mindössze 32MB RAMmal mentem.

    3. kb az új laptól kezdve a hangkártya hangja rendszeresen megakadt/beakadt, csak a restart segített rajta (később rájöttem, hogy ha mp3-at indítok az is kiakaszthatja, ha nem kap kék halált). 2000 májusában végképp elnémult, majd csak később (2001 január) a WinME segített rajta

    4. A VGA nagyon érdekes képi bugokat csinált, ma már tudom, hogy S3Trio 3D/2X-nek a csapnivaló driverei és az S3 tehetett erről, '99 novemberében meglett az ASUS V3400TNT DLX, onnantól ez a probléma megszűnt

    5. '99 szeptemberében kezdődött az a probléma, hogy a Windows néha magyarázat nélkül összeomlott, illetve előfordult, hogy fileok nem voltak visszaolvashatóak, különösen ha a winyó "hátuljára" voltak írva, a scandisk mindennapos vendég volt, sok-sok hibás szektorral. Végül 2.1GB+1GB arányba felosztva a második 1GB-t nem megformázva lés csak 2.1-et használva a probléma megoldódott, viszont így az amúgyis kicsi HDD még kissebb lett.

    6. Álltalánosságba vett instabilitás. Sokszor sok program "hajtott végre szabálytalan műveletet". Akadtak játékok pl Dungeon Keeper 2, Starcraft, Popolous 3, de néha még a Midtown Madness és akár a streets of simcity, amik egyszercsak kiléptek Windowsba. Eleinte azt hittük valamilyen billentyű kombinációval léptetjük ki a játékot, de hamar kiderült, hogy magától dob ki minket a Windows asztalra. Ráadásul 32MB RAMmal ezt már szépen lassan is csinálta, lehetett nézni, ahogy soronként rajzolja ki az azstali hátteret meg az ikonokat. EZt hűtőcserével és később táp cserével pőróbáltam orvosolni, de a helyzet nem lett jobb. Mondjuk ekkoriban átlag 6 hónapig bírták a tápjaim. :(

    7. Valójában egy bitang lasső rendszer volt. 2001 kora nyarán mikor a mekikben dolgoztam, az egyik kollégámnak tök olyan gépe volt mint nekem, Celeron 366MHZ, 192MB RAM, ASUS V3400TNT. Elemntem hozzá és tátott szájjal konstatáltam, hogy a gépe összehasonlíthatatlanul reszponzívabb és jobban mozog ugyanúgy sima Win98 alatt mint az enyém. Sőt, 458-on sem volt oylan fürge a rendszerem mint neki 366-on. A Red Alert 2 meg nem egy szüttyögős lasső játék volt, hanem kifejezetten pörgős. Az eltérés egyébként mindössze az alaplapban volt, neki BX-es Abit lapja volt, nekem Via Tomato.
    Később mikor játéktermekbe jártam akkor máshol, más gépeken is láttam, hogy a RA2 bizony kifejezetten pörgős kis játék, nem pedig közepes gépek ellen is egész délutános meccseket nyomunk vontatott szarság mint nekem ...

    Na, ehhez képest itt van a mostani rendszerem a Gigabyte B85M D3H, Intel Core i3-4330, 16GB RAM, GTX950 OC, Corsair CX400 és a gépnek semmi baja sem volt, pedig nemrég múlt 7 éves!

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák