Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz DarthSun #97211 üzenetére

    Vga kartyan mulik de a normal 80x25 text mod 720x400 70hz alapvetoen. Megneztem a dell specifikaciojat, 75hzig tud, freesyncet is. Ahol ez nincs, ott gondolom marad a 60hz.

    Ezert lennek kivancsi az osscre is, majd raszanom magam, hogy a modern vrr kijelzokkel rendesen megy e, meg milyenek a modvaltasok. Azert egy oleden lenne az igazi, ha mar modern kijelzo, jo lenne a macre is rakotni - csak a jelenlegi oledeknek nem jo a szubpixel resze, rossz az karakter olvashatosag.

    Most megneztem par problemas demot mindenfele egzotikus felbontassal (320x256, fake modok), szepen vitte mindet, egyedul egy magas frekvencias hackelt vga modot nem tudott. A modvaltasok is egesz gyorsak, szvsz digitalis crtn se lenne jobb.

    Nagyon keves monitor tud vgat es 15khzet is, epp ez benne a poen. Crtbol is a broadcast monitorok meg par masik, de azok is a 80as evekbol vannak, tehat vgakent erosen kompromisszumusak. Ezzel a monitorral gyk le tudnam fedni a 87-2006 idoszakot.

    Mostanaban csinalnak mindenfele scalert, ezert lenne egy ilyen monitort erdemes szetszedni, aztan a vga reszet lemasolni, nem hiszem el, ha az egesz monitort adjak 110 euroert, ne lehetne olcson megcsinalni. A filteropciot hianyolom belole, valszeg sima interpolacio, jo lenne vmi pixelszerubb.

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák