Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz b. #49610 üzenetére

    Kivételesen nem ez a gond. Tegnap óta van némi adat az előállítási költségről. Az RTX 3080 átlagosan 670 dollárból készül. Nincs hova csökkenteni az árat, mert már most is előállítási költségen megy a termék. Az FE konkrétan az előállítási költség alá van árazva, ezért sem lehet megvenni.

    A GA103 valószínűleg nem véletlenül céloz olcsóbb gyárthatóságot.

    A fő árzabáló egyébként a komplex NYÁK, a hűtés, illetve a GDDR6X. Utóbbi extrém drága, a Micronnal alig tudnak megegyezni a gyártók, mert nincs alternatíva, nincs árverseny, igény viszont van, tehát egymásra licitálnak azért a kevés memóriáért is.

    Úgy néz ki, hogy nem a Samsung a hunyó. Egyszerűen mindenkinek van egy számolt veszteség, amit havonta be tudnak vállalni a 3000-es sorozattal, és annál többet nem szállítanak.
    Ilyen helyzetben egyébként az NV-nek kellene lépnie, és átvállalni a veszteséget, mert a gyártók ezt a problémát maguk nem fogják megoldani. Pár hónapon belül azért rendeződhet a helyzet, tehát nem kell ezt örökké veszteséggel, vagy annak környékén adni. Egyszerűen csak túltermelésbe kell kényszeríteni a Micront, és rögtön sokkal olcsóbb lesz a GDDR6X.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák