Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz Petykemano #54816 üzenetére

    Hova siessen az AMD?

    Zen4: Intel saját bevallása szerint is 2024-ig nem is reméli, hogy felveheti a versenyt az AMD termékeivel. Addig csak a gyárilag 250 wattig húzott ...Lake termékek tudják hozni a 150 wattos Zen... szintjét.

    RDNA3: Itt is a 20-30%-kal éhesebb Ampere hozza (1080p AMD előny, 1440p döntetlen, 4k Nvidia előny) az RDNA2 szintjét, és az idő a konzolok miatt abszolút az AMD-nek dolgozik. Csak az a pár DLSS 2.x, meg pár első generációs raytracing játék rondít bele az AMD helyzetébe, de a konzolok hatására a raytracing is az AMD megoldása felé fog igazodni, a DLSS ellen pedig egyszer majd a közeli-távoli jövőben, de legkésőbb 2022 elején várhatóan jön a minden (DX12?) játékra automatikusan használható FidelityFX Super Resolution.

    Szóval az Intel 2024-ig várhatóan a tervezőasztal mellett dolgozik majd, az Nvidia pedig az Infinity Cache nélkül 4k alatt komoly hátrányban lesz, sőt a SAM/reBAR hatékonysága közöti különbség is egyre csak javítani fogja az AMD helyzetét. Közben az AMD csapata békésen fejleszthet, és ha valamelyik ellenfelük valamivel mégis villantani próbál, akkor egy emelt órajelű, kicsit emelt fogyasztású termékkel (Navi 21 XTX) még mindig a konkurencia előtt maradhatnak alacsonyabb fogyasztás mellett.. Jelenleg az AMD eladásainak egyetlen korlátja a TSMC gyártókapacitása.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák