Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Petykemano #57960 üzenetére

    Ha a kici kínaiak tudják, akkor nem sok kell hozzá, hogy mi is tudjuk. Pont a nyáron panaszkodott nekem az AMD-s srác, hogy mennyire pletykásak a kínaiak. Gyakorlatilag pár órán belül mindenről beszélnek, amit odaadnak nekik. :D

    #57961 Raggie : Csak nem tegnap kellett volna kiderülnie, de ugye a kici kínaiak megkapták a promót az AMD-Naughty Dog partnerségről, és már le is buktatták. Ez van. Kínában nem lehet megbízni, ha érzékeny adatokról van szó, de van egy pont, aminél tovább ezek nem titkolhatók a kínaiak elől.

    #57962 Petykemano : Azt hozzá kell tenni, hogy az NVIDIA Ryzen 7 5800X3D-t ajánl a driveréhez. Tehát ezzel ajánlják mérni a 4090-et. Ezt valószínűleg azért teszik, mert ismerik a saját munkafolyamataikat, és úgy találják, hogy elsődlegesen a cache-től csökken a limitjük. Persze nem szűnik meg, de csökken annyira, hogy az 5800X3D-vel lesz a legjobb teljesítményük jelenleg. Jelenleg ennyit tudnak tenni, mert még a Raphael-féle 3D V-Cache nem érhető el, de valószínűleg jobban fog teljesíteni alatta, mint 5800X3D-n.

    Ennek valójában nem a processzorhoz van köze. Igazából szoftveres probléma, ami abból ered, hogy az NV parancsmotorja nem fejlődött már a Turing óta. Nagyobb többletterheléssel tud hatékonyan működni, és amint fejlesztik, majd ez a többletterhelés csökken, és gyengébb proci is elég lesz neki. Ha nyersen egy általános processzorlimit lenne, akkor az AMD meghajtója sem tudna jobban teljesíteni, de az nem annyira érzékeny a procira. De ott is csak az RDNA 2-re igaz ez, ahol bevezették a többszálú parancsmotort. Az RDNA már érzékenyebb rá, a GCN pedig majdnem olyan érzékeny, mint az NV.

    CXL nagyon sokáig nem lesz desktopon. Talán, ha a Threadripper lehozza, de gaming VGA szinte kizárt, hogy támogatná az elkövetkező pár évben.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák