Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz fLeSs #59841 üzenetére

    Szerintem biztos nem egyszintű a gond. Oda vezethető vissza, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények között a kereskedők is elkezdtek biztonságra játszani. Ha valaminek az ára nem jó, és nem biztos, hogy eladható, akkor inkább nem rendelik meg. És ez nyilván rossz egy VGA-gyártónak, mert ott a raktárban a holmi, és mivel ott a holmi, így új GPU-t sem rendel, mert még a rég legyártott VGA-t sem adta el.

    Erre a megoldás az lenne, ha lenne megegyezés arról, hogy ki vállalja fel a veszteséget, és akkor annyit csökkentenének az áron, hogy meginduljon a készlet. Nyilván nem fog ekkora készlet elmenni egy negyedév alatt, ahhoz le kellene írni az egészet, de apránként eladható úgy 4-5 negyedéven belül.

    #59840 bjasq99 : Ezek dizájnkülönbségek lesznek. A Navi 31 eleve 6 darab shader motort használ. Ahhoz, hogy ezek működjenek egymás mellett nagyon vaskos buszrendszer kell.
    A Navi 33 felépítése még rejtély, de az eddigi adatok alapján két shader motor lesz benne. Ehhez szimplán elég egy crossbar busz, és felesleges masszív HUB-ot építeni.

    Az, hogy régebben hogyan változott ez, szintén kizárólag a busztól függöt. Minden architektúra skálázható egy darabig, de egy ponton túl már sok tranyót fog elvinni a buszrendszer, és ez nem lineárisan nő.

    #59843 Busterftw : Ha kiszeded a piac legnagyobb részét, vagyis a notikat, akkor leszelektálod olyanra, amilyenre akarod. Innentől kezdve azt is mondhatod, hogy nem érdekelnek a részesedések 1000 dollár alatt. Csak senki sem fog ilyen piackutatást csinálni. Az viszont tény, hogy a nagy mennyiségű eladás az nem az 5 nm-es GPU-k piacán történik. Ezek arányaiban nagyon keveset adnak bele az összeladásba. Ilyenekre a Mindfactory-hoz hasonló oldalak adnak valamennyire választ, de ez nehezen számít reprezentatívnak. [link]

    #59846 Petykemano : Anyagilag ez mindenképpen egy bukós sztori lesz. Az a kérdés, hogy ki viseli majd a bukás nagyobbik részét. És ilyenkor megy a faszméregetés, hogy kié lankad le hamarabb.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák