Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Winner_hun #1029 üzenetére

    Egyszerűen be van építve két mikrokapcsoló, amit a forgácsterelő burok erre kialakított füle aktivál. Magyarul, ha nincs fent a forgácselszívó burka, nem indul el a gép, ha fent van, de nincs porszívó, pillanat alatt eltömődik a burok. A régi gyalukon többnyire nincs beépítve ilyen, de ha most rendelsz egy bármilyen kombinált gyalut, akkor valószínűleg ezzel szállítják. Akinek nincs pénze forgácselszívóra, szokott készíteni egy kis kulcsot a mikrokapcsolóhoz, bedugja, és kínlódik a forgáccsal, meg lapátol, sepreget jó sűrjen.
    Egy 310-es Metabo-m van (és ez ilyen mikrokapcsolós), ami a lentebb ajánlott LUTZ-hoz hasonló felépítésű. Ha egyengetek, akkor a vastagolóasztalra gyűlik a forgács. Jól be tud az oda szorulni, ha egyengetés közben két-három deszkánként nem sepred ki az üreget.
    Summa summárum, megéri forgácselszívót használni. Nem kell takarítani, a levegőben pedig gyakorlatilag semmi por nem száll. Igaz fizetni kell a villanyszámlát, de nem igazán asztalosműhely az, amelyik ennek az árát nem tudja megtermelni.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák