Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz L.Szilárd #1427 üzenetére

    Persze, hogy az előírásokat betartva. Azt értem alatta, hogy menjen napi nyolc órát, legyen szakszerűen karbantartva. A legjobb gép is elkopik valahol valamikor. Engem épp ez érdekel: hol, és mikor?
    Nem írtam volna, hogy a Güde még nem romlott el a műhelyben, ha gépgyilkos lennék. Van nekem olyan gépem több is, ami húsz év után került először szervízbe (pl. Flex fúrógép, Hilti masinák, AEG gépsárkány - pedig történt velük többször is, hogy sütötték a kezemet, úgy beforrósodtak, és nem volt másik gépem, hogy pihentessem őket, dolgoznom kellett velük tovább. Egyik érdekesség: Egy úszómedence csempéi közül kellett kimarni a fugát egyszer. Hárman három különböző gépet visíttattunk napi 8-10 órán át hetekig. Mindenkinek behalt a márkás sarokcsiszolója tőle, egyedül az én kis mezei 115-ös Black&Deckerem vészelte át, s utána még évekig rezgett a kezemben hiba nélkül)
    A Felderről hallottam én már hideget, meleget, de csak annak a szavára adok, aki meg is dolgoztatja. Azt gondolom, hogy aki fél centi fogásmélységgel dolgozik, az már csak azért sem fog megmaradni a szakmában, mert egy centi forgácsot gyártani olyan barbárság - még akkor is, ha a gép bírja, hogy a piaci versenyben leghátra szorítja a kiagyalóját. Úgy nem is csoda, ha valaki 50% hulladékkal dolgozik.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák