Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz zonusz #22028 üzenetére

    Amíg a zöld (jelenleg drágábbik) 1600 Pascal vákummal 900 m3 levegőt szállít óránként, addig a kékcsak 1300 Pascal vákummal (gyengébben) szív óránként 842 m3 levegőt.
    Olyat használok, mit a zöld. Teszi a dolgát. Még garanciában kapcsolócserés volt, de azóta megy megállás nélkül. Amiben csalódni fogsz, az a hozzá kapott elszívótömlő. Szobahőmérsékletre tervezték, ha 10 fok alatt van a hőmérséklet, ripityára fog töredezni. (Öcsémnek is, nekem is néhány hónap alatt meghalt ez a tömlő.) Tettem rá egy Felder tömlőt. Az már vagy öt éve megy, hidegben, melegben, erős, átlátszó, tűzálló, és ugyanannyi pénzért fél méterrel hosszabbat kaptam, mint ha a metebótól rendeltem volna ismét azt a fekete fikát. És ez a Felderé még most is olyan, mint újkorában.
    Egyébként a Feldertől ennél olcsóbban is vehetsz forgácselszívót, aminek nem műanyag lapátkereke van, hanem fém. És ha egy kicsikével (kb 15 ezerrel) még megtoldod, akkor egy izmos Felderrel operálhatod a forgácsodat, ami azért léptékkel korrektebb a matebónál.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák