Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz generatoros #39866 üzenetére

    Rendes vagytok, tényleg, de én javarészt napi 9-10 órát, irodában gép előtt ülő, sokat utazó, IT területen dolgozó ember vagyok. Ez az egész abszolút hobby, amolyan stressz levezetés, kikapcsolódás, noh és egyszerűen érdekel, illetve úgy gondolom h családi háznál illik tartani a férfinek egy klassz műhelyt, ahol az évek során mindig meg lehet oldani precízen általános, pl. faipari munkákat. De fontos kiemelnem, h nem tervezem intarziás komódok sorozatgyártását.
    Konkrétan idén belekezdtem egy komplett házfelújításba (főfalak maradtak csak), igyekeztem mindenből kivenni a részem. Pl. a laminált parketta lerakására kértem ajánlatot, mondtak olyan árakat, h lehúltem, 2,5k/m2. Inkább vettem a cégünkön keresztül egy Dewalt DWE560K-QS körfűrészt, hozzá pluszba 5k-ért egy 40 fogas lapot, amivel kb 6 nap alatt (hétvégék) leraktam 110 m2-t, úgy h az összes falcot szilikon alapú vízzáróval is kinyomtam.
    Bőven zsebemben maradt az a mukadíj, a fűrész pedig jóárasítva nettó 27k-ba fájt, ami az én céjaimra remélhetőleg sok sok évig szolgál még. Következő héten már ismét szükség volt rá, az új konyha csempézés miatt (4 éves konyha ment vissza) a vastagabb csempétől a munkalapból több helyen is kellett levágni. Csináltam a megmaradt laminált parkettából vezetőt, és olyan gyönyörűen levágta(m), h magam is meglepődtem. Sehol nem szabta be az anyagot, tényleg iszonyú precíz vágás született.
    Következő héten a CPL fóliás ajtókat kezdtem el berakni, a nyílások 210-re lettek kiahgyva, ennek ellenére az összes tok kb. 214 mm magas volt, így azokból szintúgy le kellett tolnom 4 mm-t. Szintúgy tökéletes lett az összes. Vágás után megkentem vízálló faragasztóval a tokok alját és másnap elkezdtem beépíteni. Az ajtólap a beépített automata küszöb miatt meg bőven elbírta ezt a pár mm tok csökkentést.
    Noh hasonlóan állok hozzá az asztali körfűrészhez is, már többször kellett volna gérbevágnom pontosan ezt azt, mindig el kellett autózni vele, h valaki levágja, most pl. a komplett ház parketta szegélyeit kell mecsinálnom, ahogy már említettem.
    Noh ezt csak azért írtam le, h egyértelmű legyen mindenki számára, nincsenek akkora ambícióim és h értsétek, nem csak egy szegélylerakás erejéig tervezek 100.000ft-ért asztali körfűrészt venni. Hisz mint a fentebbi példám mutatja, a kézi körfűrészem számomra már sokszorosan a megérte és a 'spóroltam vele' kategóriába esett.
    Szeretem a precíz, pontos, időtálló gépeket és ha meggyőzöm magam / olyan véleményeket olvasok, akkor hajlandó vagyok érte kiadni több pénzt, viszont tudatos vásárlónak tartom magam. Számomra kevésbé ismert területre lépve mindig kérdezek, olvasok, h megtaláljam mi az ami valójában kell nekem.

    Tényleg nagyon köszi mindenkinek, ez a topik PH-n talán az egyedüli, ahol eddig mindig korrekt, hasznos, építő segítséget kaptam.

    mod. Bár az 5 méteres szegélylécekhez mondjuk jelen helyzetben nyerőbb volna egy gérvágó inkább. :D
    Egyedül azzal nem tudok megküzdeni egy asztali körfűrészen, meg különben is, esélytelen úgy tartani a másik végét másik személy által, h azonos lendülettel legyen áttolva.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák