Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz DopeBob #48964 üzenetére

    A legegyszerűbb megoldás a lyukak behegesztése lenne, utána sarokcsiszolóval síkba hozni, festeni.

    A fával történő körbeburkolásról lebeszélnélek. Az még hagyján, ha a tetejére teszek egy kapaszkodólécet, de körbeburkolni? Gondold el, ha arra az 50x30-as szelvényre ráteszel pluszban 2-2cm-t fából, abból egy nagy bumszli kapaszkodó lenne. Szerintem nem is nézne ki arányosan, sok anyag, sok munka.
    Beltérben egy lakkozott pipaléc is megtenné (nálunk ez van, így vettük...) de kültérbe mindenképpen akác esetleg tölgy kellene.
    Én, személy szerint úgy csinálnám, hogy nem közvetlenül fektetném rá a zártszelvényre (ott a víz jól megmarad és csak rohad) hanem a zártszelvénytől eltartanám 20-30mm-re a fa kapaszkodót. Ennek persze akkor van értelme, ha a fém korlátod eleve alacsony és az eltartott kapaszkodó nem kerül zavaróan magasra.
    A kivitelezése igényel nem kevés lakatosmunkát.

    Ha simán ráfekteted a lécet, akkor azt javaslom, hogy legalább 65mm széles legyen ez a kapaszkodó és úgy alakítsd ki marással, hogy a két szélén legyen egy vizorr. Vagy eleve középen alul bemarsz a lécbe, hogy kicsit "ráhajoljon" a léc a zártszelvényre. A fa vastagságától függ, hogy átmenő kapupánt-csavarral rögzíted a fát vagy alulról nem átmenő csavarkötésnek is van-e elég hely?

Új hozzászólás Aktív témák