Új hozzászólás Aktív témák

  • pali923

    aktív tag

    válasz Cr00py #49080 üzenetére

    Én is meglepődtem, hogy a Behandla olaj eltűnt, valószínűleg ez a Stockaryd van helyette. Van nekik ilyen is, ez is használható, és olcsó. Viszont nem kell ragaszkodnod az Ikeához. Én ilyen lapot a Zatikban vettem cseresznyéből, nekik is vannak szép tábláik, kicsit talán színesebb is a választék. Igaz, az nincs előkészítve bútorlábakhoz, mint ez a Gerton.

    Ha olajat keresel, nem fogsz csalódni az Auro vagy Biopin olajokban, és ezek kaphatók sok helyen. Az Auro weblapon a forgalmazók is rajta vannak, debreceni is van. Árulnak kifejezetten ilyen lapra szánt olajat, érdemes körülnézni.

    Ha keresgélsz itt egy kicsit, találsz receptet méhviasz és olaj keverékre, ami nagyon szép eredményt ad. Én valaha vettem Auro méhviaszt, és azzal fejeztem be olajozás után a táblát, amit utoljára csináltam, ez is lehetséges megoldás. Méhviaszt be lehet szerezni méhészektől vagy akár a vaterán is.

    Ha fatáblát akarsz olajozni, akkor nagyon sima felületet kell előtte csinálnod, többlépcsős csiszolással, a végén egészen finom papírral. Én 240-320 körül szoktam zárni. A rétegek közt én nem szoktam csiszolni, legfeljebb polírozni, de lehet, hogy ezért majd lecsesznek itt a szakemberek. :) Szóval kicsit macerásabb ezt a felületet szépre csinálni, de az eredményért megéri.

    [ Szerkesztve ]

    A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Új hozzászólás Aktív témák