Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz satibi #59970 üzenetére

    Hűha, na ez kemény ... ez tuti beremegés miatt (is) van. Nem (csak) a lap libegése miatt.
    Igen, ebből nehezen lesz (szépen ragasztott) vágódeszka ... max ha meggyalulod (régi posztjaid alapján van vmi kis kombigyalud - megvan még?)

    Figy, nézegettem Scheppach HS100 -as videókat.

    https://www.youtube.com/results?search_query=scheppach+hs+100

    Ettől vastagabb cumót is megnyúztak vele, gyári lappal, és azok sem voltak ilyen rondák, némelyik megmutatja a kamerának hogy milyen, szerintem teljesen válallható. Szóval a gépben bőven benne van az hogy normálisan lehessen vágni, de ettől amit mutattás sokkal szebben.

    Lehet a tiédet kedden szerelték össze, másét csütörtökön, a keddi műszak buli után volt és nem húztak meg minden csavart .. sajna a barkácskat, annak az alsó szegmense lehet ilyen, nagy szórással a gyártási minőségben -> először közelíts innen.

    Borítsd fel, nézz bele, ami csavar a felfüggesztéshez tartozik húzd meg kicsit (azért bele ne szaktísd, arra figyelj). Párhuzamvezetős vágásnál meg próbáld ki, hogy a jobb oldalához, a végén ütköztess neki egy odszorítózott fadarabot, hogy arra ne tudjon hajolni vágáskor, ha akarna se. És úgy is próbáld meg.

    Illetve leírtam, de még 1x, nem tudom mennyire volt jól előkészítve a faanyagod: "tökéles" vágásképet csak "tökéletes" fadarabon lehet találni. Tehát az a felület ami az asztalon fekszik, egyenes-sík legyen, az a felület ami a stellernek ütközik, egyenes-sík legyen (és optimális esetben ez a két sík egymáshoz képest derékszögben van) . Ha libeg a fadarab álló helyzetben, akkor kicsit libegni fog tolás közben is -> ha a fene fenét eszik se lesz szép a vágáskép.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák