Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz st6969 #65280 üzenetére

    Csak elmélkedek, de a látvány alapján arra tippelnék, hogy üt a lap. Pontosabban: valószínűleg nem maga a lap a bűnös, ha kettőből kettő ezt produkálja. Amíg tolod, ez az ütés el van simítva, de ahogy a végállásnál megállsz (ahogy kavalkád is kérdi, én is: ez végállásnál van?), és egy helyben "kalimpál", szerintem ez csinálja ezt a helyes kis "nútot". Nem tudom .. van mérőórád hogy kimérd? Esztergályos a környéken, akinek tuti van?

    Nézegess videókat:
    Miter saw blade wobble

    Bár azt imádom, hgy egyik se tenne fel egy **va vágásképet ... hogy össze lehetne hasonlítani a tiéddel.

    Van aki csak a belső gyűrűt cserélte, gondolom ügyes esztergályos a hátsó gyűrűt is meg tudná mérni, de az is lehet nem az "üt", hanem a tengellyel/csapágyazással van valami.
    Van aki szétszedett mindent is. Van aki a fogaskerék-csapágyazást mókolta meg. Van aki a forgáspont lötyögését fixálta. Ez azért egy zsírújnak látszó DeWalttól nagyon durva. Nem is értem miaf..t akartak itt megspórolni ...
    https://youtu.be/6A6CdgF1p5g?t=118

    Esetleg csinálhatnál egy videót úgy, hogy a védőburkot felhajtod, "felragasztod", és felső állásban bekapcsolgatva, pont szemből véve a lapot, ha lehet vmi fix állványon tartva a kamerát/telót.. De ha nem is veszed fel, nézz rá szemből, és amikor leáll akkor lehet látni leginkább hogy van-e benne kalimpálás. A tuti azért a mérőóra lenne.

    Az a bajom hogy írtad korábban, hogy akkor nincs baj ha a jobb oldalt fogatod le az anyagot éás a bal oldal a leeső. Ez érdekes és ez megdöntené a kóválygó lap teóriát - mert gondolom nincs olyan hogy vmi csak bal oldalra kóvályog.

    Mit mutat akkor ha mindkét oldalt lefogatod? Tudom, csak egy gyári szorító van, de vhogy próbáld mindkét oldalt fixre rögzíteni. Akkor is csak a bal oldalra mar bele?

    Ill még valami: mi van akkor ha több menetben vágod át? Mondjuk azt a rétegeltet hogy először csak ~5mm-t, kb ugyanolyan mélyen tarva a fejet visszahúzod, még lejjebb, megint vissza, még lejjebb tartva vágod át. A végén akkor is ott van a bemarás?

    Merre laksz? Ha Miskolc nem esik neked a térkép szélére, elhozhatnád, rálesnék én is, több szem többet lát alapon. Meg nekem van mérőórám, ha mást nem kimérnénk a lapot. Privátban írj rám ha el tudnád hozni.

    Én a Metabo előtt birtokoltam egy Makita LS0815FN gépet. 2 napig. Kicsomagoláskor már kézi forgatásra is úgy kóválygott a lap, (bekapcsoláskor meg érződött a rezonancia is, leálláskor is látványos volt a kalipma) hogy gyorsan levideóztam, elküldtem a webshopnak a videót, visszacsomagoltam, és visszaküldtem. Volt más baja is: a szállítás üzemmódban van ugye egy stift, ami rögzíti a fejet alsó állásban. Ha kihúzod, a fej felbukik normál állásba. Na, ez nem történt meg, csak félig, félúton felakadt valamiben. Nem vitatkoztak egy percig sem, visszautalták a pénzt. Tudom nem a Makira mint márkára kellett volna dühösnek lenni, de aztán mérgemben vettem meg a KGS 254-et. Nincs vele különösebb bajom, 45/90 rendben van (miután beállítottam), mikor lejárt a gari (2019) tettem bele lágyindítót ... múkod.

    Amúgy ez a "száraz" lineáris csapágy feeling nekem is megvan, így majd' 8 év után. Lehet egyszer szétszedem, kifújom a csapágyakat és kap egy kis zsírt. Ezen a Makin elég brutálisan néz ki a csapágyház, hát csoda hogy itt görgött aminek görögnie kellene:
    https://youtu.be/Bv7yW8IHtuE?t=48

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák