Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz zsero #65349 üzenetére

    A Dremel annyira jó fúrógépnek, amennyire egy sarokcsiszoló polírozásra. Nekem van egy Dremel 4000-es, de fúrásra sztem sosem használtam. Oszlopos gépnek nekem egy Bosch PBD 40 van, az én dogaimra tökéletesen megfelelt, eddig. Sajna rendesen felment az ára, én még 70e környékén vettem, 2015-ben.

    Ha van neked otthon Dremel, akkor tudod hogy 3.2mm-es az alap patron (attól ha jól tudom csak szűkebb dolgok foghatók bele), szóval .. ennyit fog tudni. Van hozzá ún. "fúrótokmány", ilyen, de abba sem tudsz 3.2 mm-né vastagabb szárat befogni. Szóval a Dremel az nem igazán fúrógép.

    "Barkács állványos fúrógépet hol találok?"
    https://asztali-furogep-allvanyos-furogep.arukereso.hu/?orderby=1

    Elég sokáig lapozhatsz a találatok között, amíg csak a barkács kategóriát találod. Még 100e környékén sem éppen ipari gépeket találsz. Szóval .. válassz kedvedre. 350W-500W, gondolom 16-os befogható max fúrószár-méret. Kis asztal, ami jó esetben öntvény, rosszabb esetbem lemez. Leginkább szíjáttétellel változtatható fordulatszám.

    Igazából azt kellene eldönteni, tényleg kell-e neked oszlopos (állványos) fúrógép.
    Pontos, merőleges furatok, adott esetben pontos, beállítható furatmélységgel. Azt is vedd figyelembe hogy az oszlop és a fúrószár távolsága a max távolság az anyag szépétől, amit meg tudsz fúrni. Az se mindegy, hogy akarsz-e fémbe is fúrni időnként. Szóval az "alkalmi fúrást" kicsit bővebben is kifejthetnéd :)

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák