Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz Soká #65720 üzenetére

    "van/volt a (talán piros színű) tényleg nagyon gyengécske szorító"

    Anno Ellix "márkanéven" futott, ma nem tudom mi a neve (igen ritkán járok OBI-ba, de szorítókért már semmiképpen. Eccő letévedt egy asztalos a műhelyembe és "baz*meg, több szorítód van mint nekem ...". Mondjuk azt nem mondta hogy jobbak, csak hogy több :D )

    "meg a kék színű(?) Lux háromcsillagos akármi, ami már szerintem használható kategória."

    Ezzel maximálisan egyetértek. Ezeken a képeken (2015) meg ezeken (2020) is rajta vannak a "kékluxok", sőt, a "pirosellixek" is. Szerintem a LUX tejesen válllalható kategória. Nem mindenükről mondható ez el, de ez pl az. És ha már az előbbi posztomban említettem a zseniális nevű csaplehúzót, azok is rajta vannak a képeken. Na az nem kérdez semmit mikor táblásítasz. Igaz, kell lelkierő meg hely hogy elővedd, a másfél méteres (szorítótáv 1.25 m) is 13 kg darabja :Y . De kb vasúti sínből van, cserében nem hajolgat semerre. Kár, hogy az ára megduplázódott (bár majd 10 év alatt ez tán nem is meglepő)

    És hogy TFE-t is igazoljuk, szemfülesek észrevehettek az egyik képen egy ilyet, na ő egy OBI-s Ellix. Egyben tipikus példája annak, amikor egy adott szorítót nem úgy és arra használnak, amire kell, túltéptem, meg is hajolt (kb akkor, 2014-15 környékén kezdtem a hobbizást, azzal szorítottam amim épp volt).

    És igen, az unis és "conrádos" csőszorítók, amik tényleg táblásításhoz valók (leginkább), teljesen jó cuccok. De most már alin és társain is lehet kapni, többek visszajelzése alapján igen jól használhatók ők is.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák