Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    Én két éve előkotortam a kis Aiwa-t (f220) és nagyon elégedetten meghallgattam egy csomó kazettámat, de aztán rájöttem, hogy a motor sajna egy negyedhanggal lassabban teker mára már és nem kaptam sehonnan tippet, kivel lehetne rendbe hozatni (khm, nem zárkózom el továbbra sem).
    90-es években, míg aktívan zenéltünk, VHS-re mastereltük a lemezeinket. Nagyon jó megoldás volt, mert házistúdióra elérhetetlen egy ipari Revox orsós, ez pedig így akkoriban a második legjobb hangminőséget képviselte. Sőt, valójában a digitális térhódítással feljött elsőre jó ideig, míg a számítógép le nem taszította onnan.

    S anélkül, hogy beleállnék bármi erről kezdődő vitába, úgy gondolom az analóg hangzás (az egészen eszelősen drága kategóriájú lemezjátszózást, vagy stúdiós orsóst kivéve) sosem a technikai képességei miatt volt érdekes, hanem van egy furcsán puha megszólalása, ami jól esik a fülnek. Az enyémnek biztosan. Hallottam vintage nagy árú és legendás rendszereket (linn sondek, NaimNait, Spendor SP1- talán), meg a saját kis szarjaimat és az érzés ugyanaz, a részletek már nyilván nem :)

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák