Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    nagyúr

    válasz kukulec #16448 üzenetére

    Ez is igaz. De rettenetesen jönnek fel.

    Az oroszokról ugye már most látszik, hogy szénhidrogénekkel nem lehet sarokba szorítani. Ami meg fogja úgy igazán rogyasztani őket, az a nyugati high-end technológiákhoz való hozzáféréstől leszakadás, ami viszont lassú "fegyver", nem egy instant vagy 1-2 éven belül ható valami, hiszen raktárak stb. tele lehetnek ma is Intel/AMD/Arm cuccokkal, csak hogy a legegyszerűbbet mondjam. De 10 év múlva ? 20 ? Uh.

    Németország nemrég fejezte be az I. Világháborúért (!!!) az egyes családoknak fizetett törlesztéseit, a II. Vh-ét még bőven fizetik. Mit fog kapni Oroszország a nyakába, most azon kívül, hogy egy Hága lehet nemsokára úgy elmeszeli az elnöküket, hogy saját országából sem léphet ki.

    No, Kína e tekintetben más. Ők rengeteget másoltak eddig, a múltban ebből éltek, a másolás közben pedig irdatlan tempóban tanultak és fejlődtek. Ha máról holnapra bármi belebonyi miatt hasonló sorsra jutna, mint ami kilátásban lehet az oroszoknak, ha nem hagyják abba sürgősen - kompromisszumokkal - a balhét, ők nem fognak úgy megrogyni. Náluk van akkora know-how, van annyi R&D (és észnélkül öntik bele a pénzt), van már most akkora meredeksége a fejlődési görbéjüknek, hogy a ma még észlelhető innovációs lemaradásukat kőkemény tempóval behozzák.

    Ez elől a nyugat csak egyet tehet: előre menekül. Na de milyen nyugatról is beszélünk ?
    Amikor 10 éve a VW, Ford, Toyota elnökei sírva röhögtek Musk-on, hogy "ez hülye", meg mit akar itt elektromos autózni, lehetetlen jövedelmezőre megcsinálni. Tévedtek. Vagy amikor a NASA-tól kezdve a Roszkozmoszon át kínáig mindenki azon mosolygott lenézően, hogy ennek teljesen elmentek otthonról ? Egy rakéta nem arra van, hogy kilőjük és visszajöjjön.. szintén lehetetlen. Erre Musk összerakta. Most pedig a Twitteres bakijain röhög mindenki, és ezek a bakik akár validak is lehetnek, mindenhez ő sem érthet. De lehet 2-4 év múlva nagyon nem fogunk röhögni, hanem tudomásul vesszük, hogy "megcsinálta" azt, amire senki nem gondolt még eddig. A robotjai dettó, üzenet értéke van az esendő humanoid robotjainak is, célzottan engedte színpadra úgy, hogy betolták, mert saját lábán járni sem tudott rendesen..

    Szóval amúgy ha Musk-ot kivonjuk az egyenletből, van még bárki a nyugati világban, aki olyan tempóban innovál, amit egy Kína képtelen lenne tisztes távból, de stabilan követni ? Nincs.

    Ül a babéron, hülyül el a társadalom (hülyítik). Ma még lehet a Kanada-Norvég tengely az egyeduralkodó a mélytengeri fúrásokban és eszközökben, holnap-holnapután Kína is csatlakozni fog, anélkül, hogy ehhez lopniuk kellene vagy bármi.

    Na, bocs, ez most messzire vitt, nem feltétlen audio, de érdekes, mennyire összefügg minden mindennel.

    Szerintem a nyugatnak van még úgy 10 éve (de lehet tévedek) és ha nem tartja meg az előnyét sokkal több technológiában, mint amire Musk képes azzal a pár darab ötletével (és tevékenységével), akkor Kína előbb-utóbb megesz minket.

    A minap pont szembejött Instán egy vidi, megkeresem.. csak ámultam, milyen falra tehető mosógép kütyüje volt a csajnak, vagy szárító, vagy nem tudom mi. Érintő kijelző, kerek design forma, és a FALON :D lol. Meg a többi is. Ezeket valahogy miért nem látom a budaörsi Obi-ban a fürdőszoba osztályon, vagy a Media Markt / Euronics mosógép osztályán ? :U

    Érintőképernyős, futurisztikus design-ú eszköz, nem egy büdös nagy otromba fehér dög kocka beb*va a fürdőszobába, mert csak ezt ismerjük 100 éve.

    Szerk.: Na itt az oldala. Poén kütyük. [link]

    [ Szerkesztve ]

    Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák