Új hozzászólás Aktív témák

  • Lite

    őstag

    válasz Rush77 #76350 üzenetére

    Itt nincs hülye kérdés, sem hülyeség. Azért van a fórum, hogy egymás szívásait az autóhifi világában minél jobban lerövidítsük, a pénztárcát kíméljük. :)

    Szóval: az elképzelés nem ördögtől való. Hasonló projekten dolgozok én is (garanciális kocsiban garanciavesztés nélkül, meg utána családkompatibilis módon = gyerek hátul is hallgatják a zenét, de a szubtól nem akarom, hogy megsüketüljenek = csak az ajtók kimaxolva).

    A fejről hajtás nem lehetetlen, de ehhez a legérzékenyebb hangszórók kellenek. A gyári hangot azonban elég macerás lesz megközelíteni. És a fej a 4 hangszórós üzemmódban általában nem engedélyezi a DSP-s üzemmódot (vágás, időkorr, stb.) = azaz semmit sem nyersz vele.

    Amit javaslok (mivel gondolom nem garanciális a kocsid, már bátrabban hozzá lehet nyúlni, de nem állat módon):
    - Vegyél egy 2DIN-es fejet (a a 2 DIN kell egyáltalán), aminek van első-hátsó (tehát min. 2 pár rca) kimenete.
    A lejátszott formátumokra figyelj, azért abból tudjon ezt-azt!

    - Vegyél egy Axton A592DSP erősítőt, ennek húzz direkt tápot és földet az akkumlátorról (10-es vezeték elég, 20A-es biztosítékkal, valami ilyen, de az akksira testelj vissza! )
    Ez az erősítő képes 4 hangszórót rendesen meghajtani, ajtónként tudsz mindent állítani, jelen esetben a 4 ajtót külön tudod eq-zni, az időkorrekció nem lesz érdemes/releváns ebben a felállásban. Illetve a saját BT rendszerén telefonról bármi rá tudsz küldeni (minőségi zenehallgatás), akkor nem a fejről jövő jel fog szólni.

    - Ajtókat szigeteld ki, az STP kitűnő holmi (legalábbis én nagyon szeretem).

    - Vegyél két szett azonos hangszórót. A fenti erősítő esetén vagy 4 vagy 2 Ohm-osat. Az említett Gladen a 3 Ohm miatt itt nem okés.
    Pl. [link] vagy [link], vagy [link], vagy [link], [link], vagy [link]

    És ennyivel meg is jöttél. :)

    (Esetleg a hangszóróknak az ajtóba direkt kábelt húzni a csatlakozókon keresztül...Minden ajtóba 1 pár, azt a keresztváltóba, onnan már úgyis más a szitu...)

    U.i.: Azok az erősítők, amiket írtál, erősen a felejtős kategória szereplői. Az AS pedig overkill lenne, az sok tápot igényel. SQ-ban azért nem cél a generátor kinyírása, az autó felgyújtása... :D )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák