Új hozzászólás Aktív témák

  • kisza25

    félisten

    válasz Tsebacsi #9722 üzenetére

    A föld szempontjából mindegy, hogy hol szennyezel.
    A garázsos hasonlatod, meg gyakorlatban a nagyvárosban jelentkezik a rengeteg autó és a dugók miatt , itt vidéken max nyáron van dugó, akkor is a nagyvárosi okozza.
    Meg ez az én elektromosan közlekedek, akkor lenne releváns, ha mindenki nagyvárosban élne és mindenki elektromos autóval közlekedne, mert amíg csak a fele nem elektromos, addig ugyanúgy szívod a kipufogógázt. Ha hozzáteszem hogy 15+ éves az autók átlagéletkora itthon. Akkor számolhatunk úgy hogy 2035, plusz 15,azaz 2050 -től már szinte nem lesz más csak elektromos és ahhoz még egy jó 15 évet hozzá lehet számolni, mert a 15 ugye az átlag kor. Szóval igazából kb 2065-re már csak elektromos autók lesznek és max OT autók lesznek amik nem elektromosak, ha egyáltalán marad ez a trend. Na én addigra 85 leszek, ha megélem, szóval mai nap teljesen felesleges ez a vita :D Én még veszek valami utolsó, nagyobb benzines autót, ami már le van gyártva és ha nem én szennyezek vele, akkor valaki más. :)
    Itt vidéken nem szívok sok kipufogó gázt (füstöt annál többet, inkabb azzal kellene valamit kezdeni, kéménybe kötelező szűrő, meg azokkal akik ősszel égetik a levelest, amit igazából nem is kellene, mert pont kellene vissza a talajba a lebomló levél, újra visszaváltható üveg a sok műanyag szemét helyett stb)
    Amúgy arra gondoltam hogy a meglévő dolgokat használni, ami tényleg szennyez azon módosítani, nem újat és újat kreálni, mert az ugyanúgy környezetszennyező.
    Az autó károsanyag kibocsátását 100%-hoz képest, levitték 1% alá az euro normákkal. Most az elektromos autó azt az 1% tudja eltüntetni.
    Magyarán a fingot reszeljük.
    Ehhez képest a fával fűtés, a gázzal fűtés, a fosszilis tüzelőanyagokkal működő gyárak, a szállító hajók és ehhez hasonló dolgok amik sokkal többet szennyez nek.
    Béke :R
    A másik nagy baj, hogy egyre nagyobb minden, fölöslegesen nagy, csak egy példa, régebben ezzel is elment négy ember, ma ezekkel megy egy ember :Y

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

Új hozzászólás Aktív témák