Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    Lilayah (CDPR community manager) interjú:

    Az újdonságok / említésre méltónak tartott dolgok:

    -A streamereknél folyamatos probléma a jogtulajdonos által letiltott zenei tartalmak esete (ha a Youtube jogvédett tartalomnak azonosítja, lenémítja a hangsávot). A CDPR a játékhoz saját gyártású zenéket készít (a Chippin 'In-hez például a 'Refused' nevű bandával együtt), így ez nem lesz itt probléma. A képeknél ugyan ez a helyzet, noha megjegyzem, hogy pár képen (pl. az Alt-féle poszter) R. Talsorian Games általi képekről beszélhetünk, de feltehetően ezt már leboltolták Pondsmith-ékkel.

    -Ezzel kapcsolatban egy érdekes kérdés is felmerült, miszerint a játékban lévő meztelenséggel mi lesz a helyzet (a Youtube, Twitch és a Twitter is ugrik az ilyen tartalomra...). Erre még nincs válasz (megj.: kb. az lehet az egyetlen megfejtés, ha lesz egy 18 alatti korhatár-beállítás, ami elmossa (kiblur-özi) a nemi szerveket a képernyőn - Cifu) .

    -A külső mod-ok támogatása rajta van a listán, de először a játék jöjjön ki. Más szóval nem várható, hogy a megjelenéskor egyből lesz mod-támogatás.

    -A szokásos hülye kérdések közül nálam most ez viszi a prímet:
    Kérdés: Meglesz a lehetőség arra, hogy ruha nélkül játszuk a játékot?
    Válasz: A CDPR nem fogja semmiféle képpen megakadályozni, hogy levedd a ruhádat a kontroller / billentyűzet előtt ülve.
    (Van humorérzéke a csajnak, és jól improvizált - Cifu)

    -Volt egy kérdés, hogy a CP2077 kapcsán kinek mekkora beleszólása volt a világban. Lilayah szerint nagyjából 75%-ban a CDPR és 25%-ban Mike Pondsmith döntött a főbb dolgokról, alapvetően inkább úgy nézett ki, hogy a CDPR-nél kitalálták a háttértörténetet, és Pondsmith pedig rábólintott vagy megrázta a fejét, hogy ez így nem illik a világba.

    -A játékban, de már a megjelenés előtt a különféle platformokon a CDPR is nekiáll a világ háttértörténetét kicsit felfedni, hogy bevezesse a játékost a Cyberpunk világába, megismertesse a főbb karakterekkel. A cél az, hogy a CP-szűz játékos is értse a legtöbb utalást. De rengeteg elrejtett utalás lesz, ami inkább a CP-veteránok fognak csak észreveni és értékelni. (megj.: készül egy Logout-cikk a háttérről és az elérhető infókról - Cifu)

    -A személyre szabás terén volt kérdés, erre az volt a válasz, hogy a fegyverek személyre szabhatóak, az autók (és motorok) személyre szabása még végső döntésre vár, a lakhelyünket nem lehet személyre szabni. (megj.: a ruházatunkat nem említette, de a korábbi játékmenet-videóból látszott, hogy ott is lesz opció).

    -Megerősítette, hogy a kiberpszihózis nem érinti a karaktert (ie.: nincs Humanity, vagyis Emberség a játékmechanikában), de maga a kiberpszihózis (amikor a sok beépített kibervertől elvész az emberség, és kvázi elveszti a személy az önkontrolját és becsavarodik) benne lesz a játékban.

    -A játékos karakterének neme befolyásolja bizonyos NPC-k hozzá való viszonyát. (ie.: feltehetően nem lehet a játékot ugyanúgy végigjátszani férfiként és nőként - Cifu).

    -Igen érdekes újdonság, hogy a korábban látott 'gyerekkori hős' (Childhood Hero) karakteralkotási opciót kivették, megszüntették. Korábban az volt az általános vélekedés, hogy ez határozhatja meg a karakterünk "kasztját", és ez alapján lesz három induló "kaszt". Ezek szerint eleve hibás volt ez a gondolatmenet. :)

    -Az ellenfeleknél a csonkolás (végtagok és fej levágása) létező dolog, de a játékegyensúly miatt nem lesz opció, hogy a megölt ellenfelek kiberverjét megszerezzük. De a loot (felvehető tárgyak) természetesen létező dolog lesz, tehát kizsebelhetjük a megölt ellenfeleket.

    -Nem tud róla, hogy a világűrbe fel lehet menni a játékban (a CP2020-ban már kvázi bevett dolog a gazdagabb embereknek az űrállomáson való nyaralás, sőt, a cégek egy részének saját űrállomása van, ahol a Földi jogszabályok nem mindig vagy nem egészen úgy érnek el, ahogy a Földön - Cifu)

    -Van egy Maciej Kuciara által készített kép (erre), amivel kapcsolatban tisztázva lett, hogy semmi köze a CyberPunk 2077-hez illetve a CDPR-hez (a kép megjelent CP2077 logóval, de a jelek szerint ez átverés volt...).

    -Lesz nehézségi szint választási lehetőség (ahogy a The Witcher 3 esetében is), de még nem tisztázott, hogy pontosan hány opcióval.

    -PC-n lesz FoV (látótér-állítás), konzolon nem tudja megmondani. A mozgásnál való elmosódás (motion blur) illetve a mozgásnál a fejünk fel-le mozgása (head bobbin) kikapcsolható lesz.

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák