Új hozzászólás Aktív témák

  • Fitzgerald

    veterán

    válasz proci985 #21023 üzenetére

    Én egy "hidegebb", ridegebb, sterilebb, brutálisabb cyberpunk világot képzeltem el, valami olyasmit, ami közelebb áll a Dredd-hez, William Gibson műveihez, és a CP2020-hoz.
    Ebből következik, hogy szerintem nem igazán lett eltalálva a cyberpunk hangulat ebben a játékban...még ha ennek az ellenkezőjét írtam is ide megjelenéskor, néhány óra játék után (a 2020-as érában játszódó flasback-ek sokkal jobban elkapják azt a hangulatot, amit próbálok itt körülírni).
    De azóta olyan 70 órát játszottam vele, változott a véleményem.
    A megjelenés előtti anyagokat nézegetve még úgy éreztem, hogy működhet az a dolog is, hogy átemelik 2077-be a 2020-éra járműveit, de valahogy nem koherens az egész...sem esztétikailag, sem a cyberpunk hangulatot tekintve. Egyfajta "crossgen" felütése van az egésznek, próbáltak egyszerre megfelelni az idősebb korosztálynak, és a fiatalabb generációnak is.
    Ez természetesen igaz a zenére is. Az elborult, karcos, indusztriális trackek számomra eggyé váltak a műfajjal. Ministry, Nine Inch Nails, igen...és bár akad néhány ilyen track a játékban, a mai populáris műfajok teljesen maguk alá gyűrik ezeket, ami végül is egy természetes dolog...de számomra akkor is egy fájó pont.
    A rockerboy-vonal meg ugye a '80-as években fénykorát élő punk szubkultúra terméke, a modern világban már egyre kisebb a relevanciája...de még a játékbeli timeline-t nézve is, a 4th Corporate War után...
    Ma már valóban kicsit megmosolyogtató a korabeli jövőkép, a mai fiatal felnőttek - akik a videójátékok fő célközönségének számítanak - meg aztán végképp teljesen máshogyan interpretálják mindazt, ami sokunk számára a legtájgerebb dolognak számított akkoriban...
    De ezt el kell fogadni, haladni kell a korral.

Új hozzászólás Aktív témák