Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    Sajnos mostanában nem lesznek olyan idők, amikor olcsó mid range gpu-t kapsz, amivel med-high eljátszol 5 évet.
    Én még emlékszem régebben, mikor egy HD4850 volt itthon (1-2 évvel megjelenése után), a konzolok miatt kb földbe volt gyökerezve a játékpiac, annyival voltak erősebbek a pc hardverek, hogy a multiplatform címeket röhögve lehetett még ennél kisebb kártyákkal is játszani. És évekig, mikor ezek és hasonló kártyák akár Geforce vagy Radeon, bagóért voltak vehetők.
    A ram fing olcsó volt, összességében egy középkategóriás gép sok évig megfelelő játékélményt nyújtott, és még csak igazán vissza se kellett húzni az újabb címek beállításain sem.

    Ez nem igazán érte meg a hardvergyártóknak, úgyhogy kreáltak több mesterségesen felfújt lufit is, amik közül a legtöbb jópofa, de rétegigény, ennek ellenére egyre több alkalmi játékos is kezdi azt gondolni, hogy azok nélkül játszani sem lehet, aka 60+ akárhány Hz, 4k, RT, stb, mind arányaiban növeli a gépigényét az adott játéknak.

    És tegyük hozzá, létezett a középkategória középkategóriás árakon, most az a kevés ami van, is túl van árazva.
    De ennek is vége lesz, én 2-3 évet adnék, mire elterjednek az új konzolok, a most megjelenő felső-közép gpu-k akkorra beesnek használtan normális árakra, és a fejlődés ismét be fog állni egy kicsit, ahogy az egy adott kolzolgen első 2-3 éve után mindig történik az asztali gépeknél.

    Egy szó mint száz, szerintem most új grafkártyát venni egyszerűen olyan mintha odamennél egy kukához és beleborítanál 200+k-t. Persze ez mindig ilyen, ha early adopter vagy egy új tech megjelenésénél, annak a felára masszív.

    Én egy középkategóriás, RT képes, használt Radeont fogok venni a jövőben, valszeg 1-1.5 év múlva, a második genes Ryzenem pedig maradni fog érzésem szerint nagyon sok évig még, főleg, hogy ügyesen tudja a 4.4GHz-t. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák